Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Την πόρτα της εξόδου «βλέπουν» 12.500 τραπεζικοί υπάλληλοι

Είτε με εθελούσια έξοδο, είτε και με ομαδικές απολύσεις

trapezesΚατά 12.500 άτομα αναμένεται να μειωθούν οι εργαζόμενοι στον τραπεζικό κλάδο, είτε με εθελούσια έξοδο είτε και με ομαδικές απολύσεις, σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του τραπεζικού κλάδου που πρόκειται να οριστικοποιηθεί εντός του φθινοπώρου.

Σύμφωνα  με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος εκπρόσωποι των τραπεζών που είχαν συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Εργασίας συζήτησαν το ενδεχόμενο ομαδικών απολύσεων με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δεσμεύονται τα πιστωτικά ιδρύματα από τον νόμο που περιορίζει τον αριθμό τους στο 5% του προσωπικού και μέχρι 30 άτομα το μήνα.

Ο κ. Μπ. Τράα από το ΔΝΤ έχει στείλει non paper στο υπουργείο Εργασίας και προτείνει την αλλαγή της διαδικασίας για τις ομαδικές απολύσεις, σημειώνοντας ότι «δεν τον ενδιαφέρει αν θα αυξηθεί ή όχι το ποσοστό των απολύσεων». Και αυτό γιατί το πρόβλημα για την τρόικα δεν είναι αν το 5% των μηνιαίων απολύσεων γίνει 10%, αλλά το να μην υπάρχουν τα εμπόδια για ελεύθερες απολύσεις, όχι μόνο στις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζομένους, αλλά και στις μικρές εταιρείες που απασχολούν ακόμη και 20 εργαζομένους.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By