Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Την Τετάρτη αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ»

Στην συζήτηση της επιτροπής οι βουλευτές της συμπολίτευσης υπεραμύνθηκαν του μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος

mikrh deh

Με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο αν θα συγκεντρωθούν τελικά οι 120 υπογραφές που απαιτούνται για συζητηθεί το αίτημα διενέργειας ή όχι δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ, ολοκληρώθηκε σε δεύτερη ανάγνωση στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου ΠΕΚΑ.

Η μικρή ΔΕΗ που έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές αναταράξεις εισάγεται αύριο προς συζήτηση και ψήφιση στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής και την Τετάρτη αναμένεται να ψηφιστεί.

Στην συζήτηση στην επιτροπή βουλευτές της συμπολίτευσης υπεραμύνθηκαν του μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος με τον Κώστα Σκρέκα από τη ΝΔ να επιτίθεται με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι με το δημοψήφισμα που αποτελεί πρόβα τζενεράλε για την προεδρική εκλογή, βάζει τη χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο. Επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργήσει μια ετερόκλιτη συμμαχία μέσα στη Βουλή με σχηματισμούς που δεν έχει καμία ιδεολογική συγγένεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης επανέλαβαν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει ενεργειακό πλούτο της χώρας και μίλησαν για έγκλημα. Ο Αθ. Πετράκος από τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αυταρχική την απόφαση για επιστράτευση και υποστήριξε ότι πρέπει να προχωρήσει το δημοψήφισμα.

By