Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Την Τρίτη συνεδριάζει η Ερευνητική Επιτροπή για την Κύπρο

Θα διαβιβαστεί και η λίστα για τη διαγραφή των δανείων

 

KyprosΣτις 2 Απριλίου αναμένεται να αρχίσει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της κατάστασης του τραπεζικού τομέα της Κύπρου αλλά και της οικονομίας γενικότερα. Η έρευνα θα καλύψει το χρονικό διάστημα 2006 – 23 Μαρτίου 2013 ενώ στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών.

«Όλα θα περάσουν από κόσκινο», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος τόνισε ότι θα διερευνηθεί σε βάθος πώς και γιατί κατέληξαν τα δημοσιονομικά του κράτους σε αυτή την κατάσταση καθώς επίσης και τα όσα έγιναν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα του τόπου.

Επισημαίνεται οτι στη διαδικασία αναμένεται να καταθέσουν πολλοί, κάποιοι από τους οποίους αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο εξωτερικό.

Μέλη της Επιτροπής είναι ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιώργος Πικής και οι πρώην δικαστές κ. Καλλής και Κωνσταντινίδης. Και οι τρεις θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί. Την ερευνητική επιτροπή θα πλαισιώνει και ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Πάντως, ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης θα διαβιβάσει στην πρώτη συνεδρίαση της Ερευνητικής Επιτροπής τη λίστα για τη διαγραφή από τράπεζες δανείων πολιτικών, στελεχών κομμάτων, συγγενικών προσώπων μελών του διοικητικού συμβουλίου τράπεζας, στελεχών της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

 

By