Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τη Δευτέρα δικάζεται ο Τσοχατζόπουλος

Μαζί με μέλη της οικογένειας του και τους συγατηγορούμενους του

Tsoxatzopoulos dikiΤη Δευτέρα ξεκινά η πολύκροτη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των άλλων 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση ξεπλύματος μαυρου χρήματος. Στο… σκαμνί θα κάτσουν και η νυν σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, πρώην σύζυγός του Γκούντρουν, η κόρη του Αρετή, και ο πρώην στενός συνεργάτης του Γιάννης Σμπώκος.

Λίγα 24ωρα πριν από τη έναρξη της δίκης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έστειλε δέκα εξώδικα στους κορυφαίους υπουργούς της περιόδου Σημίτη, καθώς και στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, καλώντας τους να καταθέσουν στην δίκη πώς αποφασίστηκαν στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ οι αγορές για τα υποβρύχια και τα TOR-M1.

«Σε καλώ να εμφανιστείς στο δικαστήριο για να καταθέσεις τι γνωρίζεις για τις κρίσιμες τέσσερις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ» φέρεται να γράφει στα εξώδικα, τα οποία απευθύνονται στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τους τότε υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Λαλιώτη, Θεόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργο Ρωμαίο και Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και στους τότε επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται οτι μαζί με τον Τσοχατζοπουλο δικάζονται οι Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρσα, Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Σπύρος Χατζηνικολάου, Φώτης Αρβανίτης, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.

 

By