Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τιμωρία του Άσαντ εξετάζουν οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου επεξεργάζονται σχέδια επίθεσης σε κυβερνητικούς και στρατιωτικούς στόχους

aircraftΝα επαναπροσδιορίζουν τις στρατιωτικές τους προοπτικές για πιθανή επέμβαση στη Συρία έχουν ξεκινήσει οι ΗΠΑ, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται η Wall Street Journal, και ξεκίνησαν διπλωματικές επαφές για μια διεθνή απάντηση στις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου εξέταζαν πιθανούς στόχους για αεροεπιδρομές σε στόχους της συριακής κυβέρνησης και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως είπαν αξιωματούχοι.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς και αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ιορδανίας καθώς και χωρών της ΕΕ. Επίσης είχε επαφή και με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος έχει δώσει εντολή στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να εξετάσουν τις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων κατά πολιτών στη Δαμασκό.

Σημειώνεται ότι η αντιπολίτευση στη Συρία κατήγγειλε μακελειό με περισσότερους από 1000 νεκρούς σε προάστιο της Δαμασκού

Ωστόσο το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δεν έχει δώσει κάποια ένδειξη ότι θα συμφωνήσει με την έκκληση του Μουν.

Πάντως Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι οι όποιοι στρατιωτικοί σχεδιασμοί δεν έχουν σκοπό να ανατρέψουν το καθεστώς αλλά να τιμωρήσουν τον Άσαντ αν τελικά αποδειχθεί ότι πίσω από τη φονική επίθεση της Τετάρτης κρύβεται η κυβέρνηση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By