Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τιμώρησαν τη λιτότητα οι Πορτογάλοι στις δημοτικές εκλογές

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσους Κοέλιου αναγνώρισε την βαριά ήττα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος

KoelhoΟι Πορτογάλοι ψηφοφόροι επέλεξαν να τιμωρήσουν τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό στις δημοτικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσους Κοέλιου αναγνώρισε την βαριά ήττα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

«Ως πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και ως πρωθυπουργός θα συνεχίσω την πορεία που ακολουθούσα μέχρι τώρα και που είναι απαραίτητη για να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και να φέρουμε πίσω την εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη στην Πορτογαλία» δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Ο απερχόμενος σοσιαλιστής δήμαρχος της Λισαβόνας Αντόνιο Κόστα επανεξελέγη για τρίτη θητεία με μεγάλη διαφορά από τον υποψήφιο που υποστήριζε ο κυβερνητικός συνασπισμός Φερνάντο Σεάρα.

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα έχασε και το Πόρτο. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ρούι Μορέιρα έκανε την έκπληξη και επικράτησε του Σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου Λουίς Φιλίπε Μενέζες αλλά και του σοσιαλιστή υποψηφίου Μανουέλ Πιζάρο.

Οι δημοτικές εκλογές έγιναν ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση από την τρόικα και αποτελούν το πρώτο εκλογικό τεστ για τον κεντροδεξιό συνασπισμό που έχει εφαρμόσει μέτρα λιτότητας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By