Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τι δεν μας… λένε για FBB και Probank

Τι λένε οι ψίθυροι  σε Βρυξέλλες και Λονδίνο

Του Αντώνη Τάντουλου

yithiroi1Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να δοθούν «λεπτομέρειες» πέρασαν τα καλά κομμάτια των First Business Bank και Probank στην Εθνική Τράπεζα, για διαφορετικούς βεβαίως λόγους ανά περίπτωση και προκείμενου να διαφυλαχτεί η ισορροπία του ήδη εύθραυστου χρηματοοικονομικού συστήματος της χώρας.

Όμως, κάποια κουτσομπολιά από τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που «ταξίδεψαν» μέσα στο Σαββατοκύριακο από τις Βρυξέλλες έφτασαν σε χρηματιστηριακούς κύκλους του City και από την Δευτέρα το πρωί κυκλοφορούν και στην Αθήνα, θέλουν να υπάρχουν ενστάσεις ως προς την διαδικασία που ακολουθήθηκε για τις FBB και την Probank.

Και πιο συγκεκριμένα αναφέρουν πως η ΕΚΤ και οι εκεί τεχνοκράτες της τρόικας σκέφτονται αν θα έπρεπε να συμμετέχουν και οι καταθέτες των δυο τραπεζών στον διαχωρισμό τους σε «καλές» και «κακές» προκειμένου να μειωθεί η ζημία που θα υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνοντας της διαχείριση των «bad» κομματιών.

Για φημολογία πρόκειται, αλλά από την άλλη μεριά οι καιροί δεν παύουν να είναι πονηροί, ωστόσο επειδή όπως προαναφέρθηκε η διαδικασία έγινε με κινηματογραφικό τρόπο, κάποιο στιγμή η αγορά θα πρέπει να μάθει και τις… λεπτομέρειες.

Δηλαδή πέρα από το τι παίρνει και τι δίνει η Εθνική σε αριθμούς (υπάρχουν και οι μέτοχοι) και τι ισχύει για τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία και τα δάνεια είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους οι δυο τράπεζες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By