Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τι ετοιμάζει ο όμιλος Μετρό στην κρίση;

Διδάσκει επιχειρείν στη κρίση

supermarketKίνηση ρουά ματ ετοιμάζει για το 2014 ο ελληνικός όμιλος Μετρό που ανήκει στην επιχειρηματική οικογένεια Παντελιάδη, η οποία διαχειρίζεται τα ομώνυμα καταστήματα Cash & Carry (χονδρική), καθώς και τη λιανεμπορική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μy Market.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, για το 2014 έχει δρομολογήσει το άνοιγμα τουλάχιστον 10 νέων καταστημάτων, από μόλις 3 που εγκαινίασε φέτος (μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να λειτουργήσει ένα νέο νέο σημείο στη Μεταμόρφωση). Οπως μας ανέφερε στέλεχος της διοίκησης, αν και τα φετινά πλάνα ήταν να δημιουργηθούν αρκετά περισσότερα σημεία πώλησης οι αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας δεν το επέτρεψαν.

Υπογραμμίζεται ότι σήμερα η Οικογένεια Παντελιάδη ελέγχει 102 καταστήματα -57 σούπερ μάρκετ και 45 σημεία χονδρικής- ενώ μόνο τη τελευταία τριετία για την επέκταση του δικτύου έχει δαπανήσει κονδύλια της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ.
Εντωμεταξύ βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης από το Πρωτοδικείο Αθηνών για την λήψη ασφαλιστικών μέτρων που έχει ζητήσει κατά της λιανεμπορικής αλυσίδας Αρβανιτίδη που δραστηριοποιείται στη Βόρειο Ελλάδα. Το αίτημα έγινε μετά την δημιουργία καταστημάτων από τη τελευταία με την επωνυμία Best Price Market.
Ομως, το σήμα Βest Price ανήκει στον όμιλο Μετρό και αποτελεί σήμα κατατεθέν για διευρυμένη λίστα προϊόντων που εμπορεύεται.
Δέσποινα Καραγιανοπούλου 
(Visited 1 times, 1 visits today)
By