Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αυριανή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου;

Η τελική στάση του ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από δύο παραμέτρους, εάν υπάρχουν κι άλλες αποχωρήσεις από το στρατόπεδο της συγκυβέρνησης και εάν αποσυρθούν διατάξεις μετά τις πιέσεις που θα δεχθεί ο Γιάννης  Στουρνάρας

Tsipras Lafazanis

Όλα είναι ανοιχτά για τον ΣΥΡΙΖΑ και στις σκέψεις του είναι ακόμη και να αποχωρήσει από την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, κάτι που άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ο εισηγητής του, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Θα σκεφθούμε αν θα συνεχίσουμε να νομιμοποιούμε τη διαδικασία αυτή έως το τέλος», είπε και στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξετάζονται όλα τα σενάρια, ώστε η όποια κίνηση να προκαλέσει αίσθηση. Το πιθανότερο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η αποχώρηση των βουλευτών να γίνει στην Ολομέλεια, όπου εισάγεται αύριο προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν και κρατούν στάση αναμονής με βουλευτές της συγκυβέρνησης να σημειώνουν με νόημα ότι ενδεχόμενη αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι το τελευταία δύο χρόνια έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος.

Η τελική στάση του ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από δύο παραμέτρους, εάν υπάρχουν κι άλλες αποχωρήσεις από το στρατόπεδο της συγκυβέρνησης και εάν αποσυρθούν διατάξεις μετά τις πιέσεις που θα δεχθεί ο Γιάννης  Στουρνάρας.

Το ΚΚΕ πάντως, αποχώρησε από την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας την διαδικασία «καρικατούρα». Αύριο ωστόσο, που συζητείται και ψηφίζεται το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια θα είναι εντός της αίθουσας και θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τα 3 άρθρα.

By