Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τι συμβαίνει με τον Παπουτσή;

Ένα παραπολιτικό των Νέων περί επανεξέτασης του διορισμού του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και συζητήσεις στο πολιτικό παρασκήνιο.

986papoutsis2-thumb-largeΗ απόφαση για τοποθέτηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στην Παγκόσμια Τράπεζα ανακοινώθηκε περισσότερο από ένα μήνα πριν και προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Οι αντιδράσεις φαίνεται πως δεν έχουν κοπάσει και στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε ιδιαίτερα παραπολιτικό δημοσίευμα των Νέων που προανήγγειλε ανάκληση του διορισμού του κ.Παπουτσή λόγω των διαφωνιών γαλάζιων και πράσινων στελεχών.

Πίσω από αυτό το δημοσίευμα κρύβεται μία υπόγεια αντιπαράθεση Μεγάρου Μαξίμου- Ιπποκράτους, η οποία πάντως παραμένει στο επίπεδο της διαφωνίας με τις δύο πλευρές να μην είναι διατεθειμένες να το κάνουν θέμα. Το ζήτημα είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να επιθυμεί την άρση της απόφασης προκειμένου να κατευνάσει τους ούτως ή άλλως  δυσαρεστημένους με τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ γαλάζιους. Όμως αν και το διορισμό είχε κάνει ο πρωθυπουργός τυπικά, η επιλογή του προσώπου ήταν του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.  Κατά συνέπεια οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να έχει την έγκριση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Πηγές της Ιπποκράτους όμως δήλωναν πως δεν έχουν καμία ενημέρωση για ανάκληση του διορισμού, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ. «Γνωρίζω μόνο αυτό που έχει ανακοινωθεί για το διορισμό μου», σχολίασε λακωνικά ο ίδιος ο κ.Παπουτσής και έτσι αυτή η αψιμαχία προς το παρόν περνάει σε δεύτερη μοίρα, αν και είναι άκρως ενδεικτική των καθημερινών διαφωνιών στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης ακόμη και για τα «μικρά» θέματα. 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By