Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει η Αθήνα για Έλληνα Επίτροπο στην ΕΕ

Η Αθήνα έχει ήδη αποστείλει στον νέο πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιστολή με την οποία τον ενημερώνει για την επιλογή του κ. Αβραμόπουλου

avramopoulos-samaras

Τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει και επίσημα η κυβέρνηση για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη αποστείλει στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιστολή με την οποία τον ενημερώνει για την επιλογή του κ. Αβραμόπουλου.

Το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο κ. Αβραμόπουλος στην Επιτροπή δεν έχει ακόμα καθοριστεί, καθώς η κατανομή αρμοδιοτήτων στη νέα Κομισιόν θα αποφασιστεί κατά τις επαφές του κ. Γιούνκερ με ευρωπαίους ηγέτες τις επόμενες εβδομάδες και στη Σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τις 30 Αυγούστου.Ο κ. Γούνκερ αναμένεται στην Αθήνα για επαφές με τον Αντώνη Σαμαρά τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

Ο υπουργός Άμυνας θα αντικαταστήσει την Μαρία Δαμανάκη, η οποία ήταν αρμόδια για θέματα Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, ενώ τη θέση του στη Βουλή παίρνει ο Θάνος Πλεύρης.

Χθες Σάββατο, ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία ενημέρωσε ότι δεν θα είναι επιλογή της Αθήνας για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου.

By