Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τον συμψηφισμό ποινών ζήτησε ο Μουζακίτης για τον Μ. Ψωμιάδη

Εισαγγελέας στην έδρα ήταν ο πρώην συνεργάτης του και οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης

o-spuros-mouzakitis-dikigoros-tou-stathi-mpoukoura

Νέο περιστατικό με τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα και νυν δικηγόρο Σπύρο Μουζακίτη έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ο συνταξιοδοτηθείς οικονομικός εισαγγελέας, ως δικηγόρος του προφυλακισμένου πρώην προέδρου της ΑΕΚ, Μάκη Ψωμιάδη, προέβη στην εξής κίνηση, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Ο κ. Μουζακίτης υπέβαλε αίτημα, πριν δεκαπέντε ημέρες, στο 5μελές Εφετείο Αθηνών να συνυπολογιστεί ο χρόνος προσωρινής κράτησης του Μάκη Ψωμιάδη σε Σκόπια και Αθήνα.

Εισαγγελέας στην έδρα, η οποία θα ελάμβανε την απόφαση, ήταν ο πρώην συνεργάτης του και πρώην οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, που δεν δήλωσε κώλυμα, παρότι το αίτημα προερχόταν από πρώην συνάδελφό του.

Το ερώτημα που τίθεται στους νομικούς και δικαστικούς κύκλους είναι εάν από σύμπτωση ή σκόπιμα οι δύο άνδρες συνέπεσαν στην υπόθεση. Δικαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο Γρηγόρης Πεπόνης έπρεπε να ζητήσει εξαίρεση για τη συγκεκριμένη υπόθεση και συμπληρώνουν, αναφερόμενοι στον Σπύρο Μουζακίτη, ότι η υπόθεση δεν συνάδει με το ήθος πρώην δικαστικών λειτουργών, έστω και αν δικηγορούν μετά τη συνταξιοδότησή τους.

By