Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σύσσωμη η ηγεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταδικάζει τη στυγερή δολοφονία

 «Ουδείς δικαιούται πλέον να λέει «δεν γνώριζα»», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων

sgourosyannis4Σύσσωμη η ηγεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταδικάζει τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου Πέτρου Φύσσα, σήμερα τα ξημερώματα, από τον 45χρονο οπαδό – κατά δήλωσή του – της Χρυσής Αυγής. Σε σχετικές ανακοινώσεις προέβησαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Κώστας Ασκούνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Γιάννης Σγουρός, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μίλησε για το θέμα στο ραδιοσταθμό της πρωτεύουσας «Αθήνα 9,84».

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός χαρακτηρίζει «στυγνή εγκληματική ενέργεια» τη δολοφονία του 34χρονου Πέτρου Φύσσα, πολιτικά ενεργού στο χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σημειώνει: «Το ειδεχθές περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων, τα οποία εκδηλώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες, καθιστώντας μας εξαιρετικά ανήσυχους για την έξαρση της πολιτικής βίας, η οποία μας παραπέμπει σε παλαιότερες, πολύ σκοτεινές στιγμές της ιστορίας μας. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία αυτών των βίαιων φαινομένων πηγάζει από ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, όπως αυτός της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αν και αποτελεί μέρος του ελληνικού Κοινοβουλίου, ενθαρρύνει πρακτικές που είναι απόλυτα καταδικαστέες από το σύνολο του πολιτικού και δημοκρατικού κόσμου».

«Μόνο αποτροπιασμό και θλίψη προκαλούν τέτοια γεγονότα, ενώ εντείνουν την ανασφάλεια, την ανησυχία και τον προβληματισμό στους πολίτες, καθώς αποδεικνύεται ότι τα κηρύγματα μίσους της φασιστικής οργάνωσης μετατρέπονται πλέον σε εγκληματικές πράξεις», τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης αναφερόμενος στη δράση της Χρυσής Αυγής. Και προσθέτει: «Η ΚΕΔΕ είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τα εντεινόμενα φαινόμενα φασιστικής βίας που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και της ελληνικής κοινωνίας. Το λόγο για τους αυτουργούς της δολοφονίας τον έχει η Δικαιοσύνη. Ωστόσο παραμένει αδήριτη η ανάγκη συγκρότησης ενός καθολικού δημοκρατικού μετώπου, το οποίο θα υψώσει φράγμα απέναντι σε φασιστικές και εγκληματικές πρακτικές».

«Ουδείς δικαιούται πλέον να λέει “δεν γνώριζα”» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης μιλώντας στον «Αθήνα 9,84». Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας είπε ότι «όταν ακόμη δεν είχε βγει στην επιφάνεια η τρομοκρατική, δολοφονική δράση αυτή της συμμορίας, εγώ είχα βγει και είχα καταδικάσει τις επιθέσεις και τους φόνους εναντίον αλλοδαπών, Πακιστανών και άλλων εθνικοτήτων. Ήταν ζήτημα χρόνου να προχωρήσουν γενικευμένα και με ένα πολιτικό σχέδιο πρόκλησης και έντασης. Είναι στοχευμένο σχέδιο πρόκλησης και έντασης. Από εκεί και πέρα, φυσικά, ουδείς δικαιούται πλέον να λέει, “δεν γνώριζα”. Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι μία παραστρατιωτική οργάνωση. Το είδαμε και στην ιστορία με τον Μελιγαλά. Μία παραστρατιωτική οργάνωση με στρατηγική έντασης, μία δολοφονική συμμορία».

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι μόνο με τη δημιουργία ενός «μεγάλου δημοκρατικού τόξου» είναι πλέον δυνατόν να αντιμετωπισθεί αυτό το φαινόμενο. Όπως είπε, «όποιος τάσσεται στο δημοκρατικό τόξο θα πρέπει αυτήν τη στιγμή να συνταχθεί με αυτήν την προσπάθεια συναίνεσης. Σε ένα σταθερό μέτωπο απέναντι στους ναζιστές. Παράλληλα απαιτείται νηφαλιότητα και ψυχραιμία, γιατί αυτή η δολοφονία δεν προσφέρεται για καμία πολιτική εκμετάλλευση. Αυτό πρέπει να είναι σαφές».

Το φαινόμενο Χρυσή Αυγή μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με την τήρηση της νομιμότητας, υποστήριξε ο δήμαρχος Αθηναίων: «Τι έχουμε πει από την πρώτη στιγμή; Νομιμότητα. Να τους ταράξουμε στη νομιμότητα. Αυτό δεν είναι τυπολατρία. Οι άνθρωποι αυτοί είναι μία συμμορία και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με βάση το Νόμο. Από τη στιγμή που θα είμαστε αποφασισμένοι να τον επιβάλλουμε, τους έχουμε καταφέρει ένα ισχυρότατο πλήγμα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By