Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή κλειστά τα σχολεία στην Κεφαλλονιά

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα κτίρια από το υπουργείο Παιδείας

arvanitopoulos

Μέχρι την Παρασκευή θα είναι κλειστά τα σχολεία στην Κεφαλλονιά μετά και την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών που έχει προκαλέσει έντονα προβλήματα στο νησί και στα κτίρια των σχολείων.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι κλιμάκιο του υπουργείου ερεύνα τα σχολικά κτίρια τα οποία θα είναι κλειστά μέχρι την Παρασκευή προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε «να επανεκτιμήσουμε τα δεδομένα και μετά να δούμε τι θα αποφασίσουμε.

Επίσης, έχουμε παραγγείλει από τον ΟΣΚ τις πρώτες προκατασκευασμένες αίθουσες, έρχονται οι πρώτες 10 σήμερα και οι υπόλοιπες 30 μέχρι το τέλοςτης ερχόμενης εβδομάδας, που είναι και οι καταγεγραμμένες ανάγκες για να μπορέσουμε να δώσουμε μια επιλογή» ανέφερε.

«Μέριμνά μας είναι η ασφάλεια των μαθητών, σε πρώτο πλάνο, αλλά βεβαίως και η δημιουργία συνθηκών γρήγορης επανέναρξης της μαθητικής διαδικασίας. Για λόγουςψυχολογικούς τα παιδιά πρέπει να επανέλθουν στα σχολεία, αλλά με ασφάλεια» κατέστησε σαφές ο υπουργός Παιδείας.

By