Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι Γερμανοί θέλουν Ελλάδα για διακοπές

Ο ελληνικός τουρισμός στο επίκεντρο του γερμανικού τύπου.

tourismos akropoli«H Ελλάδα περιμένει και πάλι περισσότερους τουρίστες» επιγράφει εκτενές ρεπορτάζ της η General Anzeiger της Βόννης. Η εφημερίδα αναφέρει ότι «ήλιος, παραλίες, πολιτισμός: στα σημεία που η Ελλάδα έχει πλεονεκτήματα η κρίση δεν άλλαξε τίποτα. Παρόλα αυτά τον περασμένο χρόνο οι τουρίστες δεν πήγαν, κυρίως οι Γερμανοί. Οι Έλληνες άλλαξαν μερικά πράγματα. Η στρατηγική τους φαίνεται να αποδίδει».

Λίγο παρακάτω η General Anzeiger γράφει: «Πολλοί Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες συμμερίζονται τις αισιόδοξες προγνώσεις των τοπικών παραγόντων του τουρισμού και των πολιτικών – ένας από τους λόγους είναι οι χαμηλές τιμές. “Το ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι έχει αυξηθεί κατά 40%” δηλώνει ο Βίλι Βερχούφεν, πρόεδρος της Alltours και συμπληρώνει πως στο τέλος του 2013 θα δούμε και πάλι τα νούμερα των επισκεπτών που σημειώνονταν πριν από την κρίση. Η TUI, σύμφωνα με δικές της πληροφορίες, υποστηρίζει πως σε σχέση με το 2012 θα σημειωθεί μια αύξηση γύρω στο 9%. Το ταξιδιωτικό πρακτορείο δηλώνει πως η επιφυλακτικότητα των Γερμανών επισκεπτών έχει περάσει και πως η Κως και η Κρήτη παραμένουν στην τρίτη θέση ανάμεσα στους προορισμούς προτίμησης των πελατών τους. Οι τιμές σε σχέση με πέρυσι, εκτιμά το συγκεκριμένο πρακτορείο, είναι σταθερές».

Μια σύντομη αναφορά στην πώληση του Σκορπιού σε Ρώσο μεγιστάνα και στην ανάμειξη του ελληνικού κράτους για να διαπιστώσει εάν με την πώληση αυτή θίγονται συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου κάνει η Welt. Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, με τον τίτλο «Βοήθεια δισεκατομμυρίων από το Βερολίνο», αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις εξαιτίας των δυσκολιών που υπάρχουν στη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες.

Πηγή: DW

(Visited 1 times, 1 visits today)
By