Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε τροχαίο

Στην πλειοψηφία τους εργάτριες γης

tourkia_ergatesΤουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 29 τραυματίστηκαν στη νότια Τουρκία, σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο το οποίο μετέφερε υπεράριθμους εργάτες και εργάτριες γης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Doğan.

Σύμφωνα με αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται το Doğan, το δυστύχημα προκλήθηκε όταν σημειώθηκε βλάβη στα φρένα του οχήματος στο οποίο επέβαιναν 46 γεωργικοί εργάτες, στην πλειονότητά τους γυναίκες, παρ” ότι οι θέσεις του οχήματος δεν υπερέβαιναν τις 27.

Οι εργάτες και οι εργάτριες μεταφέρονταν σε αγρόκτημα με μηλιές.

Το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ συνεχίζεται η έντονη δημόσια αντιπαράθεση για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας για τους Τούρκους εργαζόμενους, που αναζωπυρώθηκε μετά την πλημμύρα που έχει παγιδεύσει 18 ανθρακωρύχους σε ορυχείο στην πόλη Ερμενέκ της νότιας Τουρκίας.

Οι 18 εργαζόμενοι παραμένουν παγιδευμένοι στο ανθρακορυχείο, ενώ εξαντλούνται πλέον και οι τελευταίες ελπίδες που είχαν να βγουν ζωντανοί από το ορυχείο.

Η Τουρκία βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τη θνησιμότητα στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ).

Περίπου 1.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

By