Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Δύο αστυνομικοί νεκροί σε διαδηλώσεις Κούρδων

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση

201410723334168734_20

Δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και ένας αξιωματικός της αστυνομίας τραυματίστηκε σε επίθεση που έγινε σήμερα στην επαρχία Μπινγκιόλ της ανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι CNN Türk που επικαλείται το Reuters.

Ο ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επί τόπου ενώ ο δεύτερος κατέληξε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Ο αξιωματικός, που σύμφωνα με το κανάλι ήταν ο βασικός στόχος της επίθεσης, έχει τραυματιστεί βαριά.

Οι τρεις αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση στο κέντρο της πόλης ενώ επιθεωρούσαν τα καταστήματα που υπέστησαν ζημιές στις διαδηλώσεις που έγιναν στην περιοχή με κύριο αίτημα την παροχή βοήθειας στους Κούρδους που μάχονται τους ισλαμιστές στο Κομπάνι της Συρίας.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Σημειώνεται πως τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία. Οι αρχές ανέπτυξαν στρατό και άρματα για να αποκαταστήσουν την τάξη, ενώ σε πέντε επαρχίες επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας.

By