Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις παρουσίασε ο Νταβούτογλου

Προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών της αστυνομίας

ntavoutoglou

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου παρουσίασε το βασικό πλαίσιο του νομοσχεδίου που προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών της αστυνομίας, μετά τις φιλοκουρδικές διαδηλώσεις που εξελίχθηκαν σε βίαια επεισόδια με νεκρούς, ανακοινώνοντας ότι οι διαδηλωτές που έχουν στην κατοχή τους «επικίνδυνα» αντικείμενα θα κινδυνεύουν με τετραετή φυλάκιση.

Ο Νταβούτογλου περιέλαβε στα «επικίνδυνα» αντικείμενα τις βόμβες Μολότοφ, τις πέτρες και τα αιχμηρά αντικείμενα, ενώ εξήγησε ότι όσοι εντοπιστούν να τα έχουν στην κατοχή τους θα συλλαμβάνονται.

«Οι βόμβες Μολότοφ είναι όπλα. Αν κάποιος πυρπολεί ένα ασθενοφόρο, μια βιβλιοθήκη, ένα τέμενος, αυτό εγώ δεν το αποκαλώ ελευθερία», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του στους βουλευτές του AKP.

Μεταξύ των μέτρων στα οποία αναφέρθηκε ο Νταβούτογλου είναι η αύξηση των ποινών φυλάκισης για τους διαδηλωτές που καλύπτουν τα πρόσωπά τους, όσους αντιστέκονται στην αστυνομία, αλλά και για όσους προκαλούν ζημιές σε δημόσια κτίρια.

By