Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τουρκία: Εν αναμονή του ροζ βίντεο με τον Ερντογάν

Παραμονές εκλογών, μία ολόκληρη χώρα περιμένει να δει τι περιεχόμενο θα έχει το φημολογούμενο βίντεο που εμφανίζει τον Ερντογάν σε ιδιαίτερες στιγμές με πρώην μοντέλο

turkey_twitter705

Κρίσιμη για τις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου έχει καταστήσει τη σημερινή μέρα η φιλολογία εδώ και μέρες γύρω από τη φήμη ότι «αυτά που θα αποκαλυφθούν στις 25 Μαρτίου θα στριμώξουν για τα καλά τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Μία ολόκληρη χώρα περιμένει ουσιαστικά να δει τι περιεχόμενο θα έχει το φημολογούμενο βίντεο που εμφανίζει τον Ερντογάν σε ιδιαίτερες στιγμές με πρώην μοντέλο.

Ο ίδιος ο Ερντογάν, σε προεκλογική ομιλία που έκανε χτες στην Τραπεζούντα αναφέρθηκε στις ηχογραφήσεις και μαγνητοσκοπήσεις.

Οι εξελίξεις με την αποκάλυψη συνομιλιών αφορούν κυρίως τον Ερντογάν. Τον ίδιο αφορά όμως και η διαδικασία φίμωσης κοινωνικών μέσων, αφού δηλώνει συνεχώς πως εκτός από το «twitter» που έχει ήδη κλείσει, ενδέχεται να κλείσουν και δίκτυα όπως «youtube» και «facebook». Ο ίδιος εισπράττει και τις αντιδράσεις που προκαλούνται λόγο της φίμωσης.

Ίσως ένα από τα σημαντικότερα ερωτήματα των εκλογών της 30ης Μαρτίου είναι το αν αυτές θα σηματοδοτήσουν την απαρχή συγκεκριμένων εξελίξεων εντός των κυβερνώντος κόμματος που θα θέσουν σε αμφισβήτηση την απόλυτη κυριαρχία του Ερντογάν, αλλά και τις συνέπειες της κυριαρχίας αυτής. Με βάση τον πολιτικό ρεαλισμό πάντως, διαδικασίες αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της απόλυτης κυριαρχίας του Ερντογάν, θα μπορούσαν να εκδηλωθούν εντός του κυβερνώντος κόμματος, μόνο σε περίπτωση που αποδειχθεί η αρνητική συνέπεια, η οποία θα είναι απλώς η ενδεχόμενη σημαντική κάμψη στην εκλογική δύναμη.

By