Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τουρκία: Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν, ο οποίος είναι πολύ δημοφιλής παρά το σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο απέδωσε σε προδότες και τρομοκράτες, είναι πολύ πιθανό να κερδίσει τις εκλογές τον Αύγουστο

erdogan

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα την υποψηφιότητά του, στόχο που έχει θέσει εδώ και καιρό. Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Μεχμέτ Αλί Σαχίν έκανε τη σχετική ανακοίνωση για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα οι αντίπαλοί του εκφράζουν φόβους ότι θα εδραιώσει την αυταρχική διακυβέρνηση και οι οπαδοί του, ιδιαίτερα οι συντηρητικοί μουσουλμάνοι, την βλέπουν ως το επιστέγασμα της προσπάθειάς του να αναμορφώσει την Τουρκία.

Ο Ερντογάν, ο οποίος είναι πολύ δημοφιλής παρά το σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο απέδωσε σε προδότες και τρομοκράτες, είναι πολύ πιθανό να κερδίσει τις εκλογές τον Αύγουστο.

Αν το κάνει, θα ενισχύσει τις εκτελεστικές εξουσίες του έπειτα από 11 χρονια στην πρωθυπουργία, στη διάρκεια των οποίων υπέταξε το δικαστικό σώμα και τη δημόσια διοίκηση που στελεχώνονταν από υποστηρικτές του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, καθώς και τον πανίσχυρο στρατό.

By