Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τουρκολιάς: Εφικτός ο στόχος αύξησης της Εθνικής Τράπεζας

Ο διευθύνων σύμβουλος επισήμανε ότι στην προσπάθεια έχουν συστρατευτεί ιδιώτες επενδυτές.

ethnikitrapeza«Με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε είναι εφικτός ο στόχος αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου» της Εθνικής τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση.

Ο ίδιος επισήμανε ότι στην προσπάθεια έχουν συστρατευτεί ιδιώτες επενδυτές, παλαιοί μέτοχοι, πελάτες της τράπεζας, υπάλληλοι αλλά και μεγάλος αριθμός καταθετών. Ο ίδιος τόνισε ότι η προσπάθεια των μετόχων να παραμείνει η ΕΤΕ ιδιωτική δεν είναι θέμα ιδεολογικό. Η τράπεζα είναι η μεγαλύτερη της χώρας. Είναι περιουσιακό στοιχείο της χώρας. Στόχος, κατά τον Τουρκολιά, είναι να παραμείνει υγιής, θωρακισμένη, πολυμετοχική, και να γίνει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας.

zaniasethnikiΟ πρόεδρος της Εθνικής Γ. Ζαννιάς, τόνισε ότι μέτοχοι καλούνται να λάβουν αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της τράπεζας. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 9,75 δισ. ευρώ, είναι μια σημαντική ευκαιρία να διορθωθούν οι επιπτώσεις της κρίσης, τόνισε ο Γ. Ζανιάς, επισημαίνοντας ότι είναι μια κίνηση που θα συμβάλει στην ανάταξη της οικονομίας.

 

By