Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τουρκολιάς: «Η ύφεση σε τεχνικό επίπεδο τελείωσε»

«Η κρίση έδειξε ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ τραπεζών και κοινωνίας έχει μειωθεί δραματικά»

ethniki trapeza tis ellados

Την πεποίθηση πως η οικονομική ανάκαμψη είναι πραγματικότητα και ότι η ύφεση, σε τεχνικό επίπεδο, τελείωσε, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας στη εκδήλωση των εγκαινίων του νέου κτηρίου των χειρουργείων του νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός» η κατασκευή και ο εξοπλισμός των οποίων ολοκληρώθηκε με δωρεά της Εθνικής Τράπεζας.

«Για πρώτη φορά, στα τελευταία έξι χρόνια, μπορούμε, σε ρεαλιστική βάση, να οραματιστούμε την επόμενη μέρα για τη χώρα μας. Η οικονομική ανάκαμψη είναι πλέον πραγματικότητα. Η ύφεση, σε τεχνικό επίπεδο, τελείωσε» ανέφερε ο κ. Τουρκολιάς.

Όμως, σημείωσε ότι η κρίση έδειξε, εκτός των άλλων, ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ τραπεζών και κοινωνίας έχει μειωθεί δραματικά.

«Η αποκατάστασή της δεν είναι εύκολη υπόθεση» είπε και συμπλήρωσε ότι οι τράπεζες πρέπει να αναδείξουν και να συνδέσουν μορφές χρηματοδότησης, που να εναρμονίζονται απόλυτα με τον κοινωνικό στόχο μιας υγιούς οικονομίας.

Μάλιστα τόνισε πως ανεξάρτητα από το βαθμό ή το εύρος ευθύνης τους, οι τράπεζες πρέπει να δείξουν κατανόηση και θετική στάση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

«Και η Εθνική, το πράττει αυτό, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή. Διότι, εκτός άλλων, η εμπιστοσύνη, δεν αγοράζεται. Κατακτάται με την καθημερινή πρακτική και τις δεσμεύσεις μας έναντι του κοινού», υπογράμμισε και διαβεβαίωσε ότι η Εθνική Τράπεζα, ο κύριος αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας, όπως επεσήμανε, θα συνεχίσει παράλληλα να συνδράμει τους τομείς της επιστήμης, των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού, εμπλουτίζοντας την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά της στην Ελλάδα.

By