Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

…Του καιρού «χαλάσματα» και σήμερα!

Βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής

vroxh_2

«Περασμένες μου αγάπες, του καιρού χαλάσματα», θα τραγουδάμε σήμερα για τις απότομες εναλλαγές του καιρού από ήλιο σε βροχή!  Ειδικά αν μένετε στα βόρεια ή ανατολικά προάστια της Αττικής, τον Έβρο ή την Βοιωτία, θα φύγετε από το σπίτι σας με ήλιο, αλλά στην διάρκεια της ημέρας θα βρεθείτε αντιμέτωποι με βροχές και καταιγίδες.

Η αλλαγή του καιρού σήμερα θα επηρεάσει κυρίως τα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο με νεφώσεις, σποραδικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και αργότερα στην Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι περιοχές που θα πληγούν θα είναι η Ξάνθη, η Δράμα, το Διδυμότειχο, η Κομοτηνή, η Καβάλα, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, ο Αη – Στράτης, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά Ελλάδα όπως είναι η Λαμία, η Αταλάντη, η Λιβαδειά, η Θήβα και βεβαίως το λεκανοπέδιο της Αττικής. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα οδεύουν όλο και ανατολικότερα και θα επηρεαστούν αργότερα η Αλεξανδρούπολη, η Ορεστιάδα και οι περιοχές του Έβρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και δε ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ κυρίως στα πελάγη, δηλαδή στο Κάβο Ντόρο, στο Ικάριο πέλαγος, στη θάλασσα της Ρόδου, της Καρπάθου και του Καστελόριζου. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 14 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά από 17 έως 27 βαθμούς και στα νησιά από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν, οπότε το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στα ανοιχτά έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

By