Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το έριξε στα κρασιά ο Ολάντ λόγω προϋπολογισμού

Δημοπρασία κρασιών αποφάσισε να διοργανλωσει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προκειμένου να ενισχυθεί ο κρατικός προϋπολογισμός της χώρας.

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Ορισμένα από τα καλύτερα είδη γαλλικού οίνου συμπεριλαμβάνονται στις συνολικά 1.200 φιάλες κρασιού που θα δημοπρατηθούν στις 30 και 31 του μήνα στη Γαλλία, με σκοπό την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού. Μεταξύ των κρασιών που θα δημοπρατηθούν στο τέλος του μήνα στο ξενοδοχείο Drouot από τον οίκο δημοπρασιών Kapandji Morhange είναι τρεις φιάλες Chateau Petrus του 1990.

Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι οι τιμές θα κυμανθούν από € 15 για μία φιάλη έως και € 2.200 για μία φιάλη Chateau Petrus του 1990. Ανάμεσα στα δημοπρατούμενα κρασιά θα είναι επίσης, μία φιάλη Meursaut Premier Cru του 1998, ένα εξαιρετικό κρασί Βουργουνδίας, αλλά και σαμπάνιες Krug και Salon.

Τα κελάρια του Μεγάρου των Ηλυσίων είναι διάσημα καθώς «φιλοξενούν» μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Γαλλίας, τα οποία συνήθως προσφέρονται σε αρχηγούς κρατών και μονάρχες.

Η κίνηση του Γάλλου προέδρου αποτελεί μάλλον μια μίμηση ανάλογης κίνησης που είχε κάνει τον περασμένο Μάρτιο η βρετανική κυβέρνηση, όταν είχε βγάλει στο σφυρί πολλά γαλλικά κρασιά της, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας και του περιορισμού των δαπανών.

By