Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το αυτοκίνητο του Ποντίφικα

Ο Πάπας Φραγκίσκος πλέον θα κινείται στους δρόμους του Βατικανού όχι μόνο με τα popemobiles αλλά και με ένα Renault 4 του 1984.

popecar-700x394

Το Renault το έκανε δώρο στον ποντίφικα ο Renzo Zocca, ένας Ιταλός ιερέας, ο οποίος είχε στη κατοχή του το Renault 4 για περισσότερα από 20 χρόνια, έχοντας καταγράψει 300.000 χλμ. στο κοντέρ του.

Συγκινημένος από την προτροπή του Ποντίφικα για τη δημιουργία μίας «εκκλησίας για τους φτωχούς», ο 70χρονος ιερέας είχε γράψει επιστολή στον Πάπα, μιλώντας του για το έργο του με ναρκομανείς, άτομα με ειδικές ανάγκες και φτωχούς στη Βερόνα. Παράλληλα, αποφάσισε πως ήθελε να κάνει ένα δώρο στον Πάπα και θεώρησε πως το αυτοκίνητό του ήταν ιδανικό για τον επικεφαλής της Καθολικής εκκλησίας ο οποίος αποφεύγει συστηματικά την πολυτέλεια.

[pullquote style=»border-left»]Ο Πάπας του τηλεφώνησε- Δεν ήξερα τι να πω, μου κόπηκε η αναπνοή[/pullquote]

… είπε ο ιερέας- και προσπάθησε να τον πείσει να δώσει το αυτοκίνητο σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό. Όταν δεν τα κατάφερε, του έδωσε ραντεβού στο Βατικανό.

Οι μόνοι που δεν ενθουσιάστηκαν ήταν οι σωματοφύλακες του Πάπα.

[pullquote style=»border-left»]Ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι όταν μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε. Ξέρουν ότι από εδώ και πέρα εκείνος θα κυκλοφορεί στο Βατικανό με το αυτοκίνητό μου[/pullquote]

… διηγήθηκε ο Ζόκα, που άφησε ένα επιπλέον αξεσουάρ στο όχημα.

[pullquote style=»border-left»]Έβαλα τα ελαστικά χιονιού στο πορτμπαγκάζ. Ποτέ δεν ξέρεις![/pullquote]

… είπε και σίγουρα έχει δίκιο, αφού ο Πάπας Φραγκίσκος έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα απρόβλεπτος.

pope_2667572b

ΠΗΓΗ: Yahoo

By