Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Το ΔΝΤ απαξιώνει την Ελληνική Δικαιοσύνη»

«Πρωτόγνωρη στα χρονικά της ανεξάρτητης Ελλάδας»

dikastes

Δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), οι Εφέτες Νικόλαος Σαλάτας και Βαρβάρα Πάπαρη, σε σημερινή ανακοίνωση τους εκφράζουν την απορία τους γιατί οι δικαστικές ενώσεις, και ειδικά η ΕΔΕ, δεν έχουν αντιδράσει και επέλεξαν τη σιωπή στην απαξιωτική, όπως τη χαρακτηρίζουν, για την ελληνική δικαιοσύνη αναφορά του ΔΝΤ.

Ειδικότερα, οι δύο δικαστές αναφέρονται στην πρόσφατη (11.6.2014) δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ για τη χώρα μας, στην οποία, μεταξύ άλλων, όπως υποστηρίζουν, αναφέρεται: «Δεν περιμένουμε πια αρνητικές αποφάσεις σχετικά με ειδικά μισθολόγια ή εισφορές επί των ακινήτων. Παρ” όλα αυτά, εάν υπάρξουν τέτοιες αποφάσεις, έχουμε δεσμευτεί για τη λήψη μέτρων συμψηφισμού».

Κατόπιν αυτών οι δυο Εφέτες επισημαίνουν ότι η επίμαχη αναφορά του ΔΝΤ είναι «πρωτόγνωρη στα χρονικά της ανεξάρτητης Ελλάδας και εκφράζει αφενός την απαξίωση από τους «δανειστές» μας της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των αποφάσεών της και αφετέρου τρομοκρατεί την ελληνική κοινωνία για την περίπτωση προσφυγής Ελλήνων πολιτών στη Δικαιοσύνη».

Ακόμη, τα δύο μέλη της ΕΔΕ θεωρούν ότι «είναι πρώτιστο καθήκον τους, να καταδικάσουν την, πέραν πάσης λογικής, νομιμότητας, αλλά και ευπρέπειας, αναφορά του ΔΝΤ στα ζητήματα Δικαιοσύνης στην Ελλάδα και να διαβεβαιώσουμε το σύνολο του ελληνικού λαού ότι οι δικαστές είναι παρόντες και παραμένουμε σε εγρήγορση, για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους και πρωτίστως της εθνικής μας αξιοπρέπειας, που βάναυσα κατά τα τελευταία έτη και επαναλαμβανόμενα έχει πληγεί».

By