Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το ιατροδικαστικό πόρισμα για το θάνατο του 19χρονου

Τα αρχικά στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων αντικρούονται από το ιατροδικαστικό πόρισμα για το θάνατο του 19χρονου κατά τον έλεγχο εισιτηρίων σε τρόλεϊ στο Περιστέρι.

troley1Από την ιατροδικαστική έρευνα προέκυψε ότι ο θάνατος του 19χρονου προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής. Δεν έφερε όμως μώλωπες στα πόδια και επομένως δεν επιβεβαιώνεται η αρχική αναφορά της πραγματογνωμοσύνης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με την οποία «το πόδι του 19χρονου Θανάση Καναούτη παγιδεύτηκε από την πόρτα του τρόλεϊ που έκλεινε, κάτι που οδήγησε στην μοιραία πτώση του στην άσφαλτο», γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Το μόνο βέβαιον σύμφωνα με τους ιατροδικαστές είναι ότι ο άτυχος νέος έπεσε από το λεωφορείο με την πλάτη, χωρίς να μπορεί να συναχθεί εάν παραπάτησε και έπεσε ή εάν εξωθήθηκε από το τρόλεϊ. Δεν αποκλείεται επίσης σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές να προηγήθηκε πάλη.

«Το σώμα του άτυχου 18χρονου είχε μόνο ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα και «ερυθροειδείς εστίες» στην τραχηλική χώρα, ενώ ακόμη είχε μία μικρή εκχύμωση στο μέτωπο. Δεν έφερε ενδείξεις από άλλα κτυπήματα σε ζωτικά σημεία και ο θάνατός του προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής του λόγω της πτώσης του από ψηλό σημείο και εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε»,  αναφέρει ειδικότερα το πόρισμα των ιατροδικαστών Γιώργου Ντιλέρνια και Σουλτάνας Μαριανού, το οποίο δημοσιεύει το Βήμα.

Με βάση τα ευρήματα της νεκροψίας,  οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι ο ελεγκτής προσπάθησε να συγκρατήσει το νεαρό από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του, χωρίς ωστόσο να τον κτυπήσει με βιαιότητα ή να φτάσει στο σημείο να δημιουργήσει αίσθηση πνιγμού.

Οι εκδορές στον ώμο του 19χρονου αποδίδονται στην πτώση του στην άσφαλτο, στην οποία πιθανόν σύρθηκε λόγω της αδρανειακής κίνησης, καθώς το λεωφορείο υπολογίζεται ότι κινούνταν με περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By