Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το «καλό» εισιτήριο πήρε ο ΠΑΟΚ για το Europa League

Με τη νίκη του ο δικέφαλος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στα play offs καθώς ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την ήττα με 3-1 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο

 

paok_1_1280x1024

Το… καλό εισιτήριο του Europa League πήρε ο ΠΑΟΚ που, με γκολ του Βούκιτς επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στην άδεια Τούμπα.

Με τη νίκη του ο δικέφαλος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στα play offs καθώς ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την ήττα με 3-1 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο που παίρνει την τρίτη θέση στη βαθμολογία η οποία διαμορφώθηκε ως εξής:
1.Παναθηναϊκός 11
2.ΠΑΟΚ 10
3.Ατρόμητος 7
4.Αστέρας 7

Στην Τούμπα ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο, αποχώρησε τραυματίας 23 λεπτά αργότερα αλλά αναδείχθηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή καθώς έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης (με γκολ στο 57’) που πηγαίνει στα πλέι οφ του Europa League.

Σε ένα ματς με πολλές φάσεις και με τον –αδιάφορο- Παναθηναϊκό να παλεύει για τη νίκη, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πανηγύρισε, έχοντας τον αειθαλή Λίνο ως MVP του ντέρμπι.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Νάτχο, Λάζαρ (46′ Βούκιτς, 68′ Κατσουράνης), Στοχ, Σαλπιγγίδης, Κουλούρης (82′ Σκόνδρας).

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Μαρινάκης (84′ Χουχούμης), Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Δώνης (74′ Κλωναρίδης), Λαγός (78′ Μέντες), Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης, Μπεργκ.

Στο Περιστέρι ο Ναπολεόνι σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ, μείωσε ο Ντε Μπλάσις και ο Φυτανίδης με κεφαλιά έγραψε το 3-1 στο 37’ που ήταν και το τελικό σκορ. Τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο! Τίποτε δεν άλλαξε στην επανάληψη με τις ευκαιρίες πάντως να χάνονται εκατέρωθεν και τον Αστέρα να έχει την μεγάλη φάση να «κλέψει» τα… προνόμια στις καθυστερήσεις με τον Καράσκο (κεφαλιά άουτ).

Και τι σημαίνει «προνόμια» στη συγκεκριμένη περίπτωση; Κάποιες περισσότερες ημέρες ξεκούρασης πριν την είσοδο στα προκριματικά του Europa League, εκεί όπου ο Αστέρας θα ξεκινήσει πρώτος.
Ατρόμητος: Σηφάκης, Φυτανίδης, Μπάλλας, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Ναπολεόνι (80′ Γεωργίου), Δημούτσος, Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία, Καραμάνος (46′ Φάμπιο), Μπρίτο (71′ Νάστος).
Αστέρας: Ερνάντες, Κοντοές, Γκόιαν (65′ Ναβάρο), Σανκαρέ, Λούι, Ζησόπουλος, Εντό (46′ Μουνάφο), Ουσέρο, Βάλντο, Ντε Μπλάσις, Καράσκο.

Βαγγέλης Μελέκογλου

By