Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Παφίλης απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

«Μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαζί με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε σωματεία» σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος

pafilisA

 Ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επαναλαμβάνει την πάγια θέση του κόμματος, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με την αξιωματική αντιπολίτευση, μέσω συνέντευξης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αν υπήρχε περίπτωση να συνεργαστούμε, θα το κάναμε από την πρώτη Κυριακή. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε διπλή γλώσσα. Υπάρχει άβυσσος με τις πολιτικές δυνάμεις, που υπάρχουν σήμερα. Στο θέμα της αυτοδιοίκησης υπάρχει μια πλούσια εμπειρία. Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, είτε ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ,ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησαν την ίδια πολιτική» αναφέρει ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής.

Σε ερώτηση για τη δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο υποψήφιους του ΚΚΕ, αν έχει αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο οο κ. Παφίλης σημειώνει:

«O καθένας πρέπει να είναι επιφυλακτικός σε τέτοιες δηλώσεις που γίνονται εκ του ασφαλούς. Ο κ. Τσίπρας έχει μια μικρή αμνησία γιατί αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα είναι ότι σε σωματεία, ομοσπονδίες ακόμη και σε δήμους που είχε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ συμμάχησε και με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν υπήρχε, θα το λέγαμε πρώτοι εμείς».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών, σημειώνει πως αυτό «δεν εξαρτάται από το αποτέλεσμα μόνο των ευρωεκλογών ή και των εκλογών για την τοπική διοίκηση, αλλά εξαρτάται και από τις γενικότερες εξελίξεις και στην ΕΕ και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα».

Όπως λέει «σήμερα, είναι φανερό ότι το ίδιο το αστικό σύστημα έχει σοβαρά προβλήματα σταθεροποίησης, γι” αυτό και ξεπετάγονται το ένα μετά το άλλο διάφορα κόμματα, τα οποία φυσικά αποτελούνται από παλιά φθαρμένα υλικά και προσπαθούν να εφαρμόσουν την ίδια πολιτική».

pafilis 2

Ο κ. Παφίλης υπενθυμίζει ακόμη ότι στις προηγούμενες εκλογές οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είχαν συγκεντρώσει στην περιφέρεια Αττικής 14,44% και 13% στο δήμο της Αθήνας. «Ένα πάρα πολύ ισχυρό ποσοστό, το οποίο προσπαθούν να το αποσιωπήσουν για να μας βγάλουν από το παιγνίδι» λέει και προσθέτει:

«Εμείς απευθυνόμαστε στον λαό, είμαστε οι μοναδικοί που έχουμε το ηθικό ανάστημα για να πούμε στον λαό ότι πρέπει να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, παρά τις γενικότερες διαφωνίες που μπορεί να έχουν κάποιοι με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και την πολιτική του, γιατί ήμασταν ειλικρινείς απέναντί τους, γιατί προειδοποιήσαμε τους πολίτες και επιβεβαιωθήκαμε, γιατί παλέψαμε στην πρώτη γραμμή και δεν έχουμε δεσμεύσεις, είτε από την ΕΕ, είτε από επιχειρηματικούς ομίλους. Το επόμενο διάστημα θα πρωτοστατήσουμε για να δημιουργηθεί μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, ένα λαϊκό ρεύμα, που θα αντισταθεί, θα αποκρούσει, θα διεκδικήσει και θα βάλει στόχο την ανατροπή της κατάστασης».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By