Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το ΚΚΕ για τη συνταγματική αναθεώρηση

«Οι προτάσεις Σαμαρά σκοπεύουν να ενισχύσουν το μεγάλο κεφάλαιο» τονίζει ο Περισσός

kke-thumb-large

Η ΝΔ θέλει ένα κράτος που θα είναι πιο φιλικό προς τους επιχειρηματίες και ακόμα πιο εχθρικό προς το λαό και τους εργαζομένους» σχολιάζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, στην οποία ασκεί κριτική στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός χθες.

«Επιδιώκεται η δημιουργία θεσμών και η στελέχωσή τους με πρόσωπα, τα οποία με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ικανότητα θα υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική» αναφέρει το κόμμα.

Άλλωστε, σύμφωνα με το ΚΚΕ,, σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και η ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας και των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, το ασυμβίβαστο της ιδιότητας βουλευτή και υπουργού, η μείωση του αριθμού των βουλευτών.

Σημειώνεται ότι επιδίωξη των προτάσεων της ΝΔ σχετικά με την αναθεώρηση είναι «να ενισχύσουν την δράση και την κερδοφορία του κεφαλαίου στους τομείς της παιδείας, υγείας και αλλού. Να παρακάμψουν εκείνες τις διατάξεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και έβαζαν κάποιους περιορισμούς στην ανεξέλεγκτη δράση των επιχειρηματικών ομίλων. Την θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος υπηρετούν η ανοικτή παρέμβαση στην λειτουργία των κομμάτων ο περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και η ενίσχυση της καταστολής για την αντιμετώπιση του εργατικού – λαϊκού κινήματος».

By