Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το λάθος των απαγωγέων της 27χρονης

Τους εντόπισαν μέσω κινητού τηλεφώνου

peripoliko-apagogi-708

Ο διοικητής ασφάλειας Αττικής, Παναγιώτης Στάθης, δήλωσε σχετικά με την υπόθεση της απαγωγής της 27χρονης κοπέλας, ανηψιάς του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Καϋμενάκη:

«Και οι δύο ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στην αρπαγή της φοιτήτριας. Ο δεύτερος ισχυρίστηκε ότι ηγετικό ρόλο σε αυτήν είχε ο πρώτος δράστης και προσδιόρισαν ως το χρόνο της σκέψης και συναπόφασης για τη δράση τους τουλάχιστον προ εξαμήνου. Ανέφεραν ότι συνεργός στην αρπαγή είναι ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 40 με 45 ετών, με μόνο μικρό όνομα Αλέκος, για τον οποίον δεν ήξεραν άλλα προσδιοριστικά στοιχεία και ο οποίος αναζητείται. Και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι προέβησαν στην πράξη τους, λόγω των δεινών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν».

Ακόμη έγινε γνωστό ότι βρέθηκε και ένα πιστόλι στο κρησφήγετο.

Ανάμεσα στις πληροφορίες που έφωσε η αστυνομία στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, είναι και αυτή που θέλει τον θείο και συνιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη να είναι αυτός που έδωσε τα λύτρα για να ελευθερώσουν οι απαγωγείς την 27χρονη.

Το λάθος των απαγωγέων

Μέσω του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιούσαν για την επικοινωνία τους με τους γονείς της κοπέλας, έφτασαν οι αρχές στα ίχνη των απαγωγέων.

Συγκεκριμένα, οι απαγωγείς χρησιμοποιούσαν δυο κινητά τηλέφωνα. Το ένα ήταν καρτοκινητό με ξένο ονοματεπώνυμο (τα λεγόμενα “»πακιστανικά»).

Ωστόσο, το δεύτερο ήταν εταιρικό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του ο Έλληνας σιδηρουργός από εταιρεία όπου εργαζόταν παλαιότερα και η οποία έκλεισε.

Στη συνέχεια, ο απαγωγέας εργάστηκε σε μεταφορική εταιρεία όμως συνέχισε να χρησιμοποιεί το ίδιο τηλέφωνο.

Μέσα από αυτό η αστυνομία τον εντόπισε και ακολούθησαν οι συλλήψεις.

By