Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Μέγαρο Μουσικής με διαφορετικό περιεχόμενο

Οι περισσότεροι δεν είχαν ξαναπεράσει τις πόρτες του Μεγάρου Μουσικής: τόσο λόγω ηλικίας κυρίως όμως λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

Κι όμως το Μέγαρο Μουσικής φέτος κατορθώνει και σπάει το μάρμαρο και το βελούδο που ως αίσθηση κυριαρχούν και φέρνει την πιο ενεργή, παλλόμενη νέα σκηνή και ένα διαφορετικό κοινό. Το Ιn House που έγινε την Τετάρτη το απέδειξε.

fdde1da287ef645878d672d35edb2d9e_XL
Τί ήταν το In -House που έκανε το Μέγαρο Moυσικής dance club με δυνατά φώτα, δυνατή μουσική, ένταση, όρθιους δεκάδες νέους να χορεύουν και να τραγουδούν, κινητά τηλέφωνα να υψώνονται στον αέρα για να καταγράψουν τη μοναδική ατμόσφαιρα πάρτι.

Η εκδήλωση αποθέωσε την ελληνική dance σκηνή και σχεδιάστηκε από τις δισκογραφικές Zero10 Records και Panic Records, ενώ συνδυάστηκε με σεμινάριο από γνωστούς παραγωγούς που εξήγησαν πώς δημιουργείται ψηφιακά ένα κομμάτι.

Και όλα αυτά έγιναν σε μια στιβαρή κλασική αίθουσα συνεδρίων, στο Banquet του Μεγάρου Μουσικής.

DEMY-στο-Μέγαρο-Μουσικής-Αθηνών-3
Η συναυλία πάρτι είχε πολλούς djs με κονσόλες αλλά και μουσικούς με ηλεκτρικές κιθάρες, βιολιά synthesizers, κρουστά ενώ εμφανίστηκε και η Demy με τους Playmen οι οποίοι παίξανε, συνοδευόμενοι από τα βιολιά της σειράς «Γέφυρες», υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μαραγκόπουλου.

Ετσι αίφνης η ορχηστρική διάσταση συναντήθηκε με την ηλεκτρονική μουσική σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία για το κοινό αλλά και για τους ίδιους του δημιουργούς.

DEMY-στο-Μέγαρο-Μουσικής-Αθηνών-5
Η βραδιά του In house είχε πολλούς συμβολισμούς και δείχνει στο κοινό αλλά κυρίως στο ίδιο το Μέγαρο Μουσικής νέους δρόμους για τη διεύρυνση του κοινού και κυρίως την κατάρρευση της εικόνας του απόμακρου Μεγάρου για μια ελίτ.

Μαζί με τις δράσεις στους Κήπους που κέρδισαν το στοίχημα το καλοκαιριού δημιουργούν ένα ευοίωνο τοπίο για το Μέγαρο Μουσικής.
DEMY-στο-Μέγαρο-Μουσικής-Αθηνών-2

(Visited 1 times, 1 visits today)
By