Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το νέο coupe της Lexus με 450+ PS

Έτοιμος είναι ο αντίπαλος της BMW M4 από τη Lexus και έχουμε τις φωτογραφίες που το αποδεικνύουν.

1Το RC F είδε το φως της δημοσιότητας μία εβδομάδα πριν παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Οι σχεδιαστές της εταιρείας κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα όμορφο και ταυτόχρονα άγριο αμάξωμα, με έντονες ακμές, στηριζόμενοι στο RC που είχε κάνει πρεμιέρα το Νοέμβριο στο Λος Άντζελες.

Η τεράστια μάσκα, τα φωτιστικά σώματα και το άνοιγμα στο καπό «φωνάζουν» για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Εξίσου εντυπωσιακή με το εμπρός μέρος είναι και η… ουρά του Lexus RC F. Ξεχωρίζει η κινούμενη αεροτομή και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Η αεροτομή ανασηκώνεται όταν η ταχύτητα ξεπεράσει τα 80 km/h και κατεβαίνει όταν πέσει κάτω από τα 40 km/h. Στην καμπίνα των επιβατών έχουν τοποθετηθεί sport δερμάτινα καθίσματα, όμως η κεντρική κονσόλα δείχνει παραφορτωμένη με πολλά κουμπιά.

Όπως είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες, το RC F εξοπλίζεται από τον 5λιτρο V8 κινητήρα. Προς το παρόν η Lexus αναφέρει ότι η μέγιστη ισχύς ξεπερνά αρκετά τα 450 PS. Θα είναι ικανός να χαρίζει στο Lexus επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 5 sec, ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

1

2

 

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By