Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Παρίσι καλεί τους Γάλλους πολίτες να εγκαταλείψουν την Λιβύη

Όλοι οι Γάλλοι που βρίσκονται στην επικράτεια της χώρας αυτής «καλούνται να έλθουν σε επαφή το ταχύτερο δυνατόν με την πρεσβεία μας στην Τρίπολη»

Libyan-airport

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε σήμερα όλους τους υπηκόους της χώρας να εγκαταλείψουν την επικράτεια της Λιβύης, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφονται στο λιβυκό έδαφος τα πιο αιματηρά επεισόδια από τον εμφύλιο πόλεμο του 2011 που είχε αποτέλεσμα την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι.

«Λαμβανομένης υπόψη της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας, η Γαλλία ζητεί από τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν τη Λιβύη», αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Όλοι οι Γάλλοι που βρίσκονται στην επικράτεια της χώρας αυτής «καλούνται να έλθουν σε επαφή το ταχύτερο δυνατόν με την πρεσβεία μας στην Τρίπολη», προσθέτει το Κε ντ΄ Ορσέ στην ανακοίνωσή του.

Οι ΗΠΑ απομάκρυναν όλο το διπλωματικό τους προσωπικό από τη Λιβύη χθες, υπό την προστασία βαριά οπλισμένων στρατιωτών, μετά τις σφοδρές μάχες κοντά στο κτιριακό συγκρότημα της αμερικανικής πρεσβείας. Νωρίτερα σήμερα, μια οχηματοπομπή με διπλωματικό προσωπικό της Βρετανίας δέχθηκε πυρά από μια ομάδα ενόπλων, χωρίς πάντως να αναφερθούν θύματα.

By