Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το παρασκήνιο της τοποθέτησης του Χρ. Παπουτσή στην Παγκόσμια τράπεζα

«Ο κ. Παπουτσής παρ’ ολίγον να τοποθετηθεί στον ΟΗΕ ως εκπρόσωπος της χώρας μας»

imagesΕδώ και λίγους μήνες ο κ. Χρήστος Παπουτσής συζητούσε και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο μια διεθνή θέση καθώς ο πρώην υπουργός διαθέτει πλούσια εμπειρία από την εποχή που ήταν επίτροπος της Ελλάδας στη Κομισιόν. Λέγεται ότι από τότε μέχρι και σήμερα τα λόμπι που έχει δημιουργήσει για τα συμφέροντα της χώρας δεν ήταν λίγα.
Τώρα η νέα θέση που του προσφέρθηκε εκπρόσωπος της χώρας μας στην Παγκόσμια τράπεζα με έδρα την Ουάσιγκτον είναι σημαντική καθώς οι επαφές του με ξένους παράγοντες Ευρωπαίους και μη θα συμβάλουν στη δημιουργία νέα ώθησης για τη χώρα μας. Τον πρόεδρο του οργανισμού τον ορίζει ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ καταλαβαίνουμε όλοι λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεται εκεί ένα στέλεχος που έχει διατελέσει σε ευρωπαϊκό οργανισμό όπως την Κομισιόν που θα έχει άλλωστε και στενή συνεργασία αφού η παγκόσμια τράπεζα συνεργάζεται άμεσα με τα Ευρωπαϊκά όργανα.
Στον οργανισμό με έδρα την Ουάσιγκτον εργάζονται ανά ομάδες οι χώρες με τους εκπροσώπους και ο κ. Παπουτσής θα είναι σε καθημερινή επαφή με εκπροσώπους άλλων χωρών που και αυτές βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια ομάδα με την Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Μάλτα και Αλβανία.
Ο κ. Παπουτσής παρ’ ολίγον να τοποθετηθεί στον ΟΗΕ ως εκπρόσωπος της χώρας μας είναι κάτι που είχε συζητηθεί τελικά όμως επελέγη για την Παγκόσμια τράπεζα για την οποία αναχωρεί 15 Σεπτεμβρίου. Κεντρικά και μεγάλα θέματα που καλείται να χειριστεί ως νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας ο κ. Παπουτσής είναι μεταξύ των άλλων τα θέματα ενέργειας.
ΠΗΓΗ: egiakoumis.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By