Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ «ξεμπροστιάζει» τον ΣΥΡΙΖΑ

Θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη σημερινή ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, ώστε να αναδείξει τους «αντίθετους» του ΣΥΡΙΖΑ

 

voulia622_221013

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή ψήφιση της κυβερνητικής τροπολογίας για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής μετά την ονομαστική ψηφοφορία που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ, με προφανή στόχο να αναδείξει τις διχογνωμίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Άγνωστο είναι μέχρι στιγμής τι θα πράξουν οι περίπου 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Αριστερής Πλατφόρμας που αντιδρούν στην στήριξη της ρύθμισης, με το επιχείρημα ότι μια τέτοια πράξη δείχνει σημεία συνεργασίας και υποχώρησης στα μνημονιακά κόμματα.

Το γεγονός αυτό ωστόσο, δείχνει να «σπάει» το πρωτόγνωρο κλίμα ομοφωνίας που διαμορφώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις διαφωνίες του αποφάσισε να πει «ναι» στην επίμαχη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών.
Η ονομαστική ψηφοφορία στην τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης, την τροπολογίας για τις ρυθμίσεις στη Δ.Τ. αλλά και επί άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί λίγο πριν τις 11 το βράδυ.

By