Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Την 78η ΔΕΘ εγκαινιάζει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς

 Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ

OTE Tower; Πύργος του ΟΤΕ; Θεσσαλονίκη; Thessaloniki; 78th TIF; 78η ΔΕΘ; Δ.Ε.Θ.; Thessaloniki International Fair; Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης; HELEXPO
FOSPHOTOS

Την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα εγκαινιάσει αύριο, στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην αίθουσα Corona του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου, όπου και θα εκφωνήσει την ομιλία του.

Ο κ. Σαμαράς θα περιοδεύσει στα περίπτερα της Έκθεσης, θα σταθεί στο περίπτερο της Αυστραλίας, όπου θα τον περιμένει αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της χώρας και στις 12:45 θα προεδρεύσει σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό της μέχρι τώρα διακυβέρνησής του και θα τονίσει ότι σταθεροποίησε τη χώρα και απέτρεψε τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, θα αναπτύξει δε το όραμά του για την συνέχεια.

Θα υπογραμμίσει ότι η χώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013, αποκτά άλλες δυνατότητες τόσο για τη διόρθωση κοινωνικών αδικιών, όσο και για να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της από καλύτερη θέση. Και θα επισημάνει ότι η Ελλάδα είναι σήμερα μία διαφορετική χώρα, από ό,τι την παρέλαβε και ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα συνεχιστούν.

Περίπου 4.000 αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί στην συμπρωτεύουσα ενόψει της άφιξης του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα γίνει δεκτός από σειρά κινητοποιήσεων.

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτο φτάνει στη Θεσσαλονίκη και ο Αλέξης Τσίπρας. Θα κατευθυνθεί απευθείας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα δεχτεί αντιπροσωπεία του σωματεία των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ.

Στη 1.30 μ.μ. θα τον επισκεφτεί στον ίδιο χώρο ο υπουργός Πολιτισμού της Βολιβίας Pablo Cesar Groux Canedo, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας -SOSτε το νερό- κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Στις 6 μ.μ. ο Αλ. Τσίπρας θα συμμετάσχει μαζί με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου

Έπειτα, θα επισκεφτεί το κτίριο της ΕΤ3, όπου θα παραθέσει συνέντευξη στο πλαίσιο του ενημερωτικού προγράμματος το οποίο εκπέμπουν οι απολυμένοι.

Ο ίδιος θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 13, 14, 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων στη ΔΕΘ και θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου.

Την Κυριακή επισκέπτεται την 78η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα μιλήσει στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα βρίσκεται εκεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα δώσει το «παρών» ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By