Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει!

 Ξεπερνούν τις 20 οι βουλευτικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις 23 φορέων του δημοσίου για την «εξυπηρέτηση» αιτημάτων διαφόρων ομάδων και κατηγοριών

mitsotakis maximou

Η ρουσφετολογική αντίληψη ζει και βασιλεύει στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι η εποχή των παχιών αγελάδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ξεπερνούν τις 20 οι βουλευτικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις 23 φορέων του δημοσίου για την «εξυπηρέτηση» αιτημάτων διαφόρων ομάδων και κατηγοριών. Κάποια αιτήματα θεωρούνται εύλογα, κάποια όχι.

Όπως για παράδειγμα, εκείνες που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας να επιτρέπεται η απόσπαση υπαλλήλων σε γραφεία βουλευτών που εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια, ακόμη και στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη 10ετία.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, δημιουργείται πρόβλημα στη στελέχωση των γραφείων των βουλευτών η δεκαετής υποχρέωση παραμονής των υπαλλήλων στην ίδια υπηρεσία.

Με άλλη τροπολογία που υπογράφει η Σοφία Σακοράφα ζητείται να εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι, απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Με δύο πανομοιότυπες τροπολογίες που υπογράφουν βουλευτές της ΝΔ, ζητείται η εξαίρεση των 81 εργαζομένων στο ΤΕΟ, για τους οποίους προτείνεται να μεταφερθούν στο υπουργείο Υποδομών.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ξεκαθάρισε πως δεν θα κάνει αποδεκτή καμία βουλευτική τροπολογία, πλην δύο που θίγουν δίκαια αιτήματα. Η μια τροπολογία που υπογράφεται από βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αφορά στην προστασία των εγκύων ή των λεχώνων, οι οποίες και μετατάσσονται ή μεταφέρονται αυτοδικαίως στο φορέα που μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των καταργούμενων φορέων. Η δεύτερη που φέρει τις υπογραφές βουλευτών της ΝΔ δίνει την δυνατότητα σε υπαλλήλους που υπηρετούν σε παραμεθόριες ή προβληματικές περιοχές και εφόσον έχουν διανύσει το ήμισυ του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής να μεταταγούν στην παραμεθόρια ή προβληματική περιοχή που υπηρετεί ο/η σύζυγός τους.

By