Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το σχέδιο για επαναλειτουργία των πανεπιστημίων

Το σχέδιο της κυβέρνησης για να κλείσει η διαθεσιμότητα και να ανοίξουν τα πανεπιστήμια

panepistimia

Πετώντας το μπαλάκι στους διοικητικούς υπαλλήλους, το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να κλείσει τη λίστα της διαθεσιμότητας και να ανοίξει ξανά τα πανεπιστήμια, με ρύθμιση που απειλεί όσους δεν πειθαρχήσουν με αργία και με διώξεις σε βάρος των διευθυντών των υπηρεσιών προσωπικού των τεσσάρων πανεπιστημίων που δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία

Για τα τέσσερα από τα οκτώ πανεπιστήμια που δεν απέστειλαν στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ προωθείται ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία οι διοικητικοί υπάλληλοι κλάδων και ειδικοτήτων, μέρος των οποίων έχουν καταργηθεί οι θέσεις, είναι υποχρεωμένοι μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, μετά τη σχετική πρόσκληση του υπουργείου, να προχωρήσουν στην αποτίμηση των προσόντων τους μόνοι τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

Όσοι υπάλληλοι δεν πειθαρχήσουν στο μέτρο θα τεθούν αυτομάτως σε αργία.

Η προθεσμία για την αποστολή των ονομάτων στο ΑΣΕΠ έληξε χθες και στοιχεία είχαν αποστείλει το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Οικονομικό των  Αθηνών και το πανεπιστήμιο Κρήτης. Εκκρεμούν τα στοιχεία από το Καποδιστριακό, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το πανεπιστήμιο Πατρών και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης.

Πολύ πιθανό είναι να κληθούν σε απολογία και οι πρυτάνεις.

Το ΑΠΘ πάντως ζητά παράταση κατά δέκα ημέρες της προθεσμίας για την κατάθεση των στοιχείων στο ΑΣΕΠ, διαμηνύοντας ότι έχει κάθε πρόθεση να τα διαθέσει, αλλά αδυνατεί νωρίτερα λόγω της απεργίας και της έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ΑΠΘ θα στείλει ανοιχτές επιστολές στους γονείς των φοιτητών και θα εισηγηθεί στη σύνοδο των πρυτάνεων να υπάρξουν επαφές με την τρόικα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By