Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το σχέδιο του Μαξίμου για τη νέα ΕΡΤ

Πρόθεση το νέο κανάλι να εκπέμψει το συντομότερο δυνατό

ERTΑν και όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν από την επιτροπή που θα οριστεί για τη διαχείριση του νέου εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται ήδη το σχήμα που θα έχει η νέα ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο σχεδιασμός που θέλει να προωθήσει το επιτελείο του πρωθυπουργού περιλαμβάνει κωδικοποιημένα τα εξής:

1. Τη δημιουργία τριών καναλιών: Το πρώτο θα έχει αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα, με ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές, καθώς παράλληλα και με προβολή ιστορικών σειρών που θα αφορούν προσωπικότητες που σφράγισαν την πορεία της Ελλάδας από την αρχαιότητα έως σήμερα. Το δεύτερο θα είναι το δορυφορικό και το τρίτο θα εκπέμπει μέσα από το Ιντερνετ.

2. Τη δημιουργία τριών ραδιοφώνων. Το ενα αθλητικό, το δεύτερο ενημερωτικό και το τρίτο με πολιτιστικό πρόγραμμα

3. Τη λειτουργία του νέου εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα με προσωπικό που θα υπερβαίνει τους 800 υπαλλήλους αρχικά.

4. Τη μείωση τουλάχιστον κατά 50% του ειδικού τέλους που καταβάλλου οι Έλληνες για τη λειτουργία της ΕΡΤ.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι να υπάρξουν μεγάλες παραγωγές, ικανές να πουληθούν και στο εξωτερικό, γεγονός που θα βοηθήσει στην προβολή της χώρας κυρίως, αλλά θα εξασφαλίσει ένα σημαντικό μέρς των εσόδων του νέου φορέα.

Όσον αφορά στις προσλήψεις που θα γίνουν άμεσα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός θα εγγυηθεί δημόσια ότι θα γίνουν με αξιοκρατικό τρόπο, ενώ παράλληλα με την ίδια δήλωση που θα πιθανώς να κάνει και τη Δευτέρα, εφόσον εξελιχθεί ομαλά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα δεσμευθεί ότι στόχος του ειναι η νέα ΕΡΤ να εκπέμψει το συντομότερο δυνατό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By