Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το ΥΠΟΙΚ δίνει 5,5 εκατ. ευρώ για στεγαστικό φοιτητικό επίδομα

«Η ανάγκη προέκυψε από την ένταξη εφέτος μεγαλύτερου αριθμού δικαιούχων φοιτητών»

staikouras xristos

Tην ενίσχυση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με 5,5 εκατ. ευρώ για την καταβολή στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος σε οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η ανάγκη σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών προέκυψε από την ύπαρξη μεγαλύτερου αριθμού δικαιούχων φοιτητών.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

«Η λελογισμένη και χρηστή διαχείριση του αποθεματικού του Κρατικού Προϋπολογισμού δίνει βαθμούς ελευθερίας στη χρήση οικονομικών πόρων για τη στήριξη κοινωνικών πολιτικών. Σήμερα, σε συνέχεια σχεδίου του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, και σχετικού αιτήματος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, υπέγραψε ενίσχυση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με πιστώσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό του Κρατικού Προϋπολογισμού.

»Η ενίσχυση αυτή αφορά στην καταβολή στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος σε οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, και η ανάγκη προέκυψε από την ένταξη εφέτος μεγαλύτερου αριθμού δικαιούχων φοιτητών.

»Η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει δημιουργήσει, την κοινωνική ευαισθησία της».

By