Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Φαρμακονήσι φέρνει πολιτική θύελλα στη Βουλή

Κόντρα συμπολίτευσης – αντιπολίτευσης προκάλεσε στη Βουλή η τραγωδία στο Φαρμακονήσι

metanastes-farmakonisiA

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις δηλώσεις του, με την Βασιλική Κατριβάνου να αναφέρει ότι την ώρα που 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, η πολιτεία περί άλλων τυρβάζει.

«Έχει δίκιο η κ. Κατριβάνου έκανε αίτημα να τους πάρει σπίτι και εμείς πρέπει να το δεχθούμε», την διέκοψε με εμφανώς ειρωνική διάθεση ο βουλευτής της Δημήτρης Κυριαζίδης, ενώ η Αφροδίτη Σταμπουλή με αφορμή τοποθετήσεις βουλευτών για εκμετάλλευση του ζητήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν ψηφίζουν οι μετανάστες και ειδικά οι πνιγμένοι μετανάστες αποκλείεται να ψηφίσουν μια μέρα».

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση βουλευτών της ΝΔ με τον Βασίλη Υψηλάντη να αισθάνεται προσβεβλημένος –όπως είπε- καθώς κανείς δεν μπορεί να υπερθεματίζει σε θέματα ανθρωπιάς και τον Γ. Γιακουμάτο να δηλώνει ενοχλημένος από την διγλωσσία και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκεί στην πλατεία Κουμουνδούρου υπάρχουν πάνω από 20 άστεγοι, ρακένδυτοι και πεινασμένοι, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι ουδέποτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν να δώσουν ένα σάντουιτς και έρχονται εδώ να μας το παίξουν φιλεύσπλαχνοι; Υπάρχει καταγγελία των αστέγων της Κουμουνδούρου, πότε βγήκατε; Ποτέ. Λοιπόν, στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί», είπε ο Γ. Γιακουμάτος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By