Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το χρονικό των συλλήψεων – Οι φωτογραφίες και τα βίντεο της ημέρας

Οι φωτογραφίες αντικαθιστούν χίλιες λέξεις οπότε παρουσιάζουμε τη σημερινή ημέρα σε φωτογραφίες, αλλά και βίντεο από τα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης

xa2

Τελευταία ενημέρωση 23:16

Κακουργηματικού χαρακτήρα είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Με χειροπέδες και υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία εξήλθαν το απόγευμα του Σαββάτου από τη ΓΑΔΑ, με πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, οι πέντε συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και από εκεί στο γραφείο του εισαγγελέα.

Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του Χρήστου Παππά και των υπολοίπων 12 ατόμων από τα 32 που αναφέρονται στο πόρισμα του εισαγγελέα, αλλά και οι έρευνες στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής σε γραφεία της Χρυσής Αυγής και σε σπίτια βουλευτών, στελεχών, μελών και υποστηρικτών της οργάνωσης.

«Ζήτω η Χρυσή Αυγή» φώναξε ο γενικός γραμματέας της Χ.Α. Νίκος Μιχαλολιάκος κατά την προσαγωγή του από την ΓΑΔΑ στα δικαστήρια στην οδό Ευελπίδων, η οποία έγινε από άνδρες της αντιτρομοκρατικής με κουκούλες και όπλα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. «Δεν μας λυγίζει τίποτε, ζήτω η Ελλάδα» φώναξε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος ανέφερε «το βράδυ έχει μνημόνιο» και ο Ν.Μίχος φώναξε «είμαστε περήφανοι αγωνιστές». Η κα.Ζαρούλια που είναι παρούσα στον χώρο των δικαστηρίων, η κόρη του γ.γ. της Χ.Α. Ουρανία Μιχαλολιάκου και οι δικηγόροι τους άρχισαν να χειροκροτούν τους προσαχθέντες. Η σύζυγος του κ.Ν.Μιχαλολιάκου, μάλιστα, τον αγκάλιασε και τον φίλησε.

Το χρονικό
Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος περίπου 300 αστυνομικοί, οι οποίοι ωστόσο δεν γνώριζαν την αποστολή τους, ώστε να μην υπάρξει διαρροή. Σύμφωνα με το σχέδιο η πρώτη σύλληψη θα ήταν του ΝίκουΜιχαλολιάκου, ο οποίος περιγράφεται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως η κεφαλή της πυραμίδας της εγκληματικής οργάνωσης.

-Γύρω στις 7 το πρωί ομάδα της αντιτρομοκρατικής, παρουσία εισαγγελέα, πήγαν στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Πεύκη, χτύπησαν, η πόρτα άνοιξε από τον ίδιο και ακολούθως τον ενημέρωσαν ότι υπάρχει ένταλμα σε βάρος του.

-Αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του όπου βρήκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο – κατείχε παράνομα- πολλά φυσίγγια και σφαίρες από κηνυγετικά και πυροβόλα, 43.100 ευρώ σε μετρητά

-Περίπου την ίδια ώρα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος πήγε μόνος του στην αστυνομία

[custom_gallery id=»76405″]

Ο Ηλίας Παναγιώταρος, μιλώντας έξω από τη ΓΑΔΑ, είπε ότι διασύρουν έναν αρχηγό πολιτικού κόμματος και βουλευτές της Χρυσής Αυγής για αστεία πράγματα, για γελοιότητες». «Ντροπή τους, ο κόσμος τα βλέπει, ο κόσμος θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή όσο δεν γίνεται, είτε ως Χρυσή Αυγή, είτε ως άλλο όνομα, είτε ως οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε.

-Το απόγευμα συνελήφθη ένας ακόμη βουλευτής της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Μίχος.

-Μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου αναζητούνταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές ήταν ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος, μιλώντας στον «Real FM», προσπάθησε να πείσει ότι δεν κρύβεται από την αστυνομία, λέγοντας: «Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Εγώ κάτω από το σπίτι μου δεν είδα κανέναν».

-Στη ΓΑΔΑ προσέρχονταν βουλευτές και στελέχη του κόμματος και δικηγόροι για συμπαράσταση. Μεταξύ αυτών ήταν ο Γιώργος Γερμενής που δήλωσε «Ξηλωσαν την Αστυνομία, ξήλωσαν την ΕΥΠ για να καταφέρουν να μας συλλάβουν. Τι άλλο να κάνουν;» και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος μίλησε για «σάπιο πολιτικό κατεστημένο το οποίο για να περισώσει τα ψηφαλάκια των κομμάτων τα οποία καταρρέουν καταργεί το ίδιο το Σύνταγμα».

-Ανάμεσα στους συλληφθέντες ο Γιώργος Πατέλης, επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον χρυσαυγίτη δράστη Γιώργο Ρουπακιά, πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.

Συνελήφθησαν και δύο αστυνομικοί. Μία ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πειραιά, η οποία είχε δηλώσει στην υπηρεσία της αναληθή στοιχεία κατοικίας, είχε κάρτα υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής και στο σπίτι της βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ.

-Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστο Παρθένη, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, από τα 32 που περιλαμβάνονται στην παραγγελία που έδωσε οπ αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Βουρλιώτης στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αναλυτικά, πρόκειται για τον γγ της Χ.Α. Νικόλαο Μιχαλολιάκο, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στην Πεύκη και τους βουλευτές Η. Κασιδιάρη, Ι. Λαγό, καθώς και τους βουλευτές Η. Παναγιώταρο και Ν.Μίχο, οι οποίοι εμφανίστηκαν αυτοβούλως και συνελήφθησαν. Επίσης, έχουν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής 13 στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Νίκαιας Γ. Πατέλης, καθώς και ο ειδικός φρουρός της ΔΙΑΣ Πειραιά και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πειραιά.

Εκτός από τα όπλα, τα χρήματα και τα άλλα ευρήματα στην οικία του Ν.Μιχαλολιάκου, στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα μαχαίρι με σιδερογροθιά, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (τέϊζερ) 4 μαχαίρια – πεταλούδα, 4 σουγιάδες, 3 σιδερογροθιές, 2 χατζάρες, 20 φυσιγγίου πολεμικού τυφεκίου G-3, 4 καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

-Το απόγευμα έγιναν έρευνες της αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό στοιχείων έγιναν και στα γραφεια της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

-Το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μιλά για εμπλοκή της σε τουλάχιστον 10 κακουργηματικές πράξεις, ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, ανάμεσα στις οποίες υπάρχει και η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στο πόρισμα αναφέρεται ακόμη ότι υπάρχουν ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εκβιασμούς από μέλη της οργάνωσης, στοιχεία από μαρτυρίες θυματων και χρυσαυγιτών, αλλά και από τηλεφωνικές συνομιλίες. Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται στο πόρισμα ως ενεργή εγκληματική οργάνωση από το 1987 με δράση μέχρι σήμερα, στρατιωτική δομή με ιεραρχία και διακλαδώσεις σε όλη τη χώρα, αρχηγό στα πρότυπα του «Führerprinzip»τον Νίκο Μιχαλολιάκο και υπαρχηγό τον Χρήστο Παππά.

– Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δενδιας, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, για όλα τα τελευταία γεγονότα.  «Το μόνο πράγμα, το οποίο έχω να σας πω, είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία, υπό τις εντολές της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης, έκανε το καθήκον της για την προάσπιση της Δημοκρατίας» σημείωσε ο κ. Δένδιας.

«Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή και οι θεσμοί λειτουργούν. Η Δικαιοσύνη κινήθηκε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα. Και θέλω να πω, για ακόμα μία φορά, ότι για όλους που συνελήφθησαν, αν παραπεμφθούν σε δίκη θα υπάρξει Δίκαιη Δίκη. Το τονίζω ιδιαίτερα. Δίκαιη Δίκη», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις.

Πηγή φωτογραφιών: FosPhotos.com

Μονοπωλεί το ενδιαφέρον των κοινωνικών δικτύων οι συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής, ενώ έχουν δημιουργηθούν και hashtag όπως #GoldenDawn #xa_arrest #Nazis_behind_bars

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By