Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το Χ.Α. συνεχίζει να «χωνεύει» τη συμφωνία του Eurogroup

Ξεκίνημα με πτώση για την ελληνική χρηματοπιστωτική αγορά 

sxolio-xaa-xrimatistirio-athinon

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τα δεδομένα από τη συμφωνία του Ζαππείου για την επόμενη δόση στην Ελλάδα, εν μέσω σημαδιών που φανερώνουν ότι οι αγορές εστιάζουν την προσοχή τους στη χώρα μας (εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και μεγάλη υποχώρηση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων).

Πάντως, οι εξελίξεις με τον Τάκη Μπαλτάκο και το ενδεχόμενο κρίσης που μπορεί να δοκιμάσει την κυβερνητική σταθερότητα -θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία στη Βουλή για κρίσιμα ζητήματα όπως π.χ. η εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, μόνο δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται- ενδέχεται να προκαλέσουν νευρικότητα στην αγορά.

Επιστρέφοντας στη Λεωφόρο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης τιμών υποχωρεί οριακά 0,0,6% στις 1.352 μονάδες με τον τζίρο της συνεδρίασης να ανέρχεται στα 25,7 εκατ. ευρώ.

Αρχικά υποχώρησε έως τις 1.344,58 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 0,62%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,02 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 33 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,36%.

By