Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις περιφερειακές εκλογές

«Διαπιστώνεται αυξητική τάση της συσπείρωσης, εκτίμησης και έκφρασης εμπιστοσύνης στην πολιτική και τη συνέπεια του ΚΚΕ» σημείωσε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστας Παρασκευάς, κατά την παρουσίαση των ψηφοδελτίων

kke

Κάτω των 40 ετών είναι το 32% των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις περιφερειακές εκλογές. Κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, χθες το απόγευμα, σημειώθηκε ότι πάνω από 60% είναι εκλεγμένοι σε μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος (πρόεδροι Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων κ.α.). Το 57% είναι εργατοϋπάλληλοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Το 12% είναι έμποροι – βιοτέχνες – ελεύθεροι επαγγελματίες. Το 9% είναι εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες. Το 6% είναι επιστήμονες – ελεύθεροι επαγγελματίες. Το 3% είναι καλλιτέχνες.

«Διαπιστώνεται αυξητική τάση της συσπείρωσης, εκτίμησης και έκφρασης εμπιστοσύνης στην πολιτική και τη συνέπεια του ΚΚΕ» σημείωσε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστας Παρασκευάς, κατά την παρουσίαση των ψηφοδελτίων.

Προσδιόρισε το ειδικό βάρος που έχει η εκλογική μάχη στην Αττική, στο συνολικό αποτέλεσμα του κόμματος σε όλη την Ελλάδα. Και ζήτησε να μετατραπεί η εκλογική αναμέτρηση «σε μια μεγάλη πολιτική κινητοποίηση ενάντια στην ΕΕ, στη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ενάντια στις πολιτικές που καταδικάζουν τον λαό στη φτώχεια, την ανεργία, που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων».

Υποστήριξε ότι ο νέος διπολισμός ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ «αξιοποιεί την πείρα του παλιού δικομματισμού για να παγιδεύσει το λαό», αφού «τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στα πλαίσια της ΕΕ, της στρατηγικής που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης, των μονοπωλίων».

Ειδικά, είπε, ότι «ο λαός δεν πρέπει να πέσει θύμα του τυχοδιωκτισμού και της αφερεγγυότητας του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «δοκιμασμένη δύναμη ενσωμάτωσης και υποταγής στα συνδικάτα, στην τοπική διοίκηση, στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν φέρνει τίποτε το νέο και το προοδευτικό».

Σημείωσε ότι, η πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη είναι στα πλαίσια του ίδιου δρόμου που οδήγησε στην κρίση και αξιοποιήθηκε για να επιταχυνθεί η υλοποίηση προαποφασισμένων αντιλαϊκών μέτρων. Υποστήριξε ότι, η ανάπτυξη που επαγγέλλονται σήμερα οι κυβερνώντες κτίζεται πάνω στα ερείπια των εργασιακών δικαιωμάτων. Προέβλεψε, ότι το μοναδικό μέλλον που μας επιφυλάσσει αυτή η πολιτική είναι αυξημένη και μόνιμη ανεργία, φτώχεια, ένταση της εκμετάλλευσης, καταπάτηση των δικαιωμάτων. Στην πραγματικότητα, είπε, «θα υπάρξει ανάπτυξη κερδών των μονοπωλιακών ομίλων και όχι ανάπτυξη δικαιωμάτων», γι αυτό κάλεσε τους ψηφοφόρους «να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από άλλες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις».

By