Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το FBI του Δένδια «ξεβολεύει» τους αστυνομικούς

Oι συνεργάτες του υπουργού Δημόσιας Τάξης αναφέρουν ότι το ν/σ αυτό είναι η πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση από το 1984 που συγχωνεύτηκαν η ΕΛΑΣ με τη Χωροφυλακή 

elliniki-astunomia-elas-peripoliko-arxeio

Ποικίλες οι αντιδράσεις στο νομοσχέδιο Δένδια για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που συζητείται από το πρωί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε πείσμα εκείνων που διέρρεαν ότι μπορεί να το αποσύρει και ότι μπορεί να μην ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή, είναι στα κυβερνητικά έδρανα, θεωρώντας ότι οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών είναι καθαρά συντεχνιακές.

Πίσω δεν πρόκειται να κάνει, λένε συνεργάτες του, υπογραμμίζοντας ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι η πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση από το 1984 που συγχωνεύτηκαν η ΕΛΑΣ με τη Χωροφυλακή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου μειώνονται κατά 43% οι διοικητικές δομές της ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα να ενισχύεται η μάχιμη αστυνόμευση και να «φεύγουν» αρκετοί από διοικητικές και επιτελικές θέσεις.

Γι αυτό και οι αντιδράσεις, λένε…

By