Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Game Boy έγινε 25 χρονών

25 χρόνια συμπλήρωσε σε αυτόν τον πλανήτη το θρυλικό Game Boy της Nintendo χτες 21 Απριλίου φέρνοντας στην μνήμη αρκετών ωραία συναισθήματα για μια συσκευή που άφησε το δικό του σημάδι στην ιστορία του gaming.

1Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1989 και άντεξε μέχρι το 2003 έχοντας περάσει τρεις μεγάλες αλλαγές που πούλησαν συνολικά 118.69 εκατομμύρια κομμάτια (Game Boy + Game Boy Color). Η πρώτη με την ονομασία Play It Loud! κυκλοφόρησε το 1995 με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά με προσφορά θηκών σε διάφορα χρώματα. Το 1996 κυκλοφόρησε το Game Boy Pocket, μια μικρότερη και ελαφρύτερη έκδοση που απαιτούσε δύο αντί για τέσσερις μπαταρίες διατηρώντας παράλληλα 10 ώρες αυτονομίας. Η τρίτη έκδοση κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία με το όνομα Game Boy Light.

Φυσικά, σε όλα αυτά τα χρόνια η Nintendo εκμεταλλεύτηκε τη δημοτικότητα του Game Boy κυκλοφορώντας 50 διαφορετικές παραλλαγές του Game Boy (αριθμός που ανεβαίνει σημαντικά αν συμπεριλάβουμε και το Game Boy Color).

Ποιό ήταν, λοιπόν, το δημοφιλέστερο παιχνίδι που έγινε διαθέσιμο στο Game Boy; Από το συνολικά 716 παιχνίδια που κυκλοφόρησαν για το Game Boy το πασίγνωστο Tetris πούλησε 35 εκατομμύρια αντίτυπα και βοήθησε σημαντικά σε τέτοιο βαθμό που η Nintendo το πρόσφερε στο κουτί μαζί με το Game Boy στη Βόρεια Αμερική. Ήταν, μάλιστα, το πρώτο παιχνίδι που ήταν συμβατό με το Link Cable που έδινε τη δυνατότητα multiplayer μεταξύ των Game Boy.

Πηγή: techgear.gr

By