Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το Gravity βάζει πλώρη για τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας

Τα φετινά βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (BAFTA) θα απονεμηθούν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, ωστόσο την Τετάρτη ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες, που μεταξύ άλλων στέλνουν την διαστημική περιπέτεια Gravity στα BAFTA υποψήφια για 11 βραβεία.

gravity-660_0

Συγκεκριμένα, το «Gravity» με πρωταγωνιστές τη Σάντρα Μπούλοκ και τον Τζόρτζ Κλούνει σάρωσε τις υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων για καλύτερη ταινία αλλά και για καλύτερη βρετανική ταινία, ενώ η Σάντρα Μπούλοκ έχει καλές πιθανότητες για το βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου κα ο Αλφόνσο Κουαρόν το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη.

gravity22

Πέρα από το Gravity ακολουθούν κι άλλες αξιόλογες ταινίες με αρκετές υποψηφιότητες για τα Βρετανικά βραβεία, όπως το «12 χρόνια σκλάβος» του Στηβ Μακουίν με 10 υποψηφιότητες, ανάμεσα στις οποίες: καλύτερη ταινία, καλύτερη σκηνοθεσία και καλύτερο ανδρικό ρόλο. Ταυτόχρονα 10 υποψηφιότητες έχει και το American Hustle, με όλους τους πρωταγωνιστές του να διεκδικούν από ένα βραβείο.

Ακολουθούν το Captain Phillips με 9 υποψηφιότητες και το Behind the Candelabra και το Saving Mr Banks με 5 υποψηφιότητες το καθένα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By