Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το iPhone 6 θα πουλήσει περισσότερο από το 5S

Το νέο iPhone αναμένεται να “κατατροπώσει” τα προηγούμενα μοντέλα, καθώς οι παραγγελίες ξεπερνούν ήδη τις αντίστοιχες του iPhone 5S.

iphone6-conceptΣύμφωνα με την αναλύτρια Katy Huberty της Μorgan Stanley, μόνο στην Ασία οι παραγγελίες για το iPhone 6 είναι κατά 20% υψηλότερες σε σχέση με εκείνες του iPhone 5S. Η ίδια αναφέρει ότι ανέμενε άνοδο της τάξης του 12% στις πωλήσεις των iPhone, οπότε τα στοιχεία αυτά μαρτυρούν μεγάλη αύξηση των πωλήσεων για την Apple.

Ούτως ή άλλως, τα iPhone αποτελούν το 60% των πωλήσεων του τεχνολογικού κολοσσού και παρέχουν τα περισσότερα κέρδη για την εταιρεία. Πρόκειται για το υπ” αριθμόν ένα προϊόν που επηρεάζει τις επιδόσεις της μετοχής της εταιρείας.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι το iPhone 6 θα έχει μεγαλύτερη οθόνη, κάτι που ενδέχεται να αυξήσει τους πελάτες που θα επιδιώξουν αναβάθμιση της συσκευής τους. Υπάρχουν πολλοί χρήστες, που χρησιμοποιούν iPhone 4 με οθόνη 3,5 ιντσών ή iPhone 4S, οι οποίοι- σύμφωνα με τους αναλυτές- πρόκειται να ανταλλάξουν τις μικροσκοπικές συσκευές τους αμέσως μόλις κυκλοφορήσει το iPhone 6.

Παράλληλα, η Huberty αναφέρει ότι «τα iPhone 4S εξακολουθούν να ξεπερνούν σε πωλήσεις τα 5C, σύμφωνα με τους προμηθευτές, και πιθανόν να παραμείνουν τα φθηνότερα προϊόντα της και μετά την κυκλοφορία της νέας παρτίδας iPhone». Οπως επισημαίνουν οι αναλυτές, έχει ενδιαφέρον να φανεί πώς η προτίμηση στις χαμηλού κόστους συσκευές θα επηρεάσει τη νέα «σοδειά».

By