Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το mega-yacht για το οποίο μιλά όλη η Νέα Υόρκη

Ποιος είναι ο μυστηριώδης ιδιοκτήτης του

1Το υπερπολυτελές και επιβλητικό μπλε mega yacht που είναι αραγμένο στο Wst Side του Μανχάταν έχει γίνει το talk of the town της Νέας Υόρκης. Εντυπωσιασμένοι οι Νεοϋορκέζοι ανεβάζουν τις φωτογραφίες του στο Twitter, στο Instagram και στα υπόλοιπα social media και αναρωτιούνται για τον ιδιοκτήτη του.

Το σκάφος “Serene” είναι πράγματι εντυπωσιακό. Στα 436 πόδια (130 μέτρα), έχει πέντε επίπεδα, αρκετές πισίνες και δύο ελικοδρόμια. Στο εσωτερικό του, οι επισκέπτες απολαμβάνουν μεταξύ άλλων ένα ειδικό δωμάτιο για να βλέπουν το βυθό της θάλασσας, έναν εσωτερικό τοίχο ορειβασίας και  καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν 24 άτομα και τα 52 μέλη του πληρώματος.

4Το CNBC λύνει το μυστήριο του Serene, αποκαλύπτοντας ότι ιδιοκτήτης του είναι ο Yuri Scheffler, ο μεγιστάνας των αλκοολούχων ποτών πίσω από το brand Stolichnaya.

Στις ερωτήσεις του site, ο Scheffler απάντησε ότι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για δουλειά, για αυτό και το σκάφος του είναι αραγμένο στο Μανχάταν.

Όμως, κόντρα σε ό,τι θα σπεύσει να πιστέψει κανένας, ο Scheffler δεν είναι ένας από τους ολιγάρχες του Putin. Αντίθετα, η εταιρεία του, η SPI Group, μπορεί να ιδρύθηκε στη Ρωσία, όμως τώρα, εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

3Και αυτό γιατί ο επιχειρηματίας έχει συγκρουστεί ανοικτά με τον Putin εδώ και χρόνια, καθώς η ρωσική κυβέρνηση προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της εταιρείας του και να κρατικοποιήσει τα περιουσιακά της στοιχεία. Η Μόσχα εξέδωσε μέχρι και ένταλμα σύλληψης σε βάρος του το 2003, όταν ο Scheffler αρνήθηκε να παραδώσει την εταιρεία του.

Εύλογα, λοιπόν, ο επιχειρηματίας παίρνει το μέρος της Ουκρανίας, στη διαμάχη για την Κριμαία. “Εάν η Ρωσία ήταν μια δημοκρατική χώρα, όπως οι ΗΠΑ, με σωστό νομικό σύστημα και η Κριμαία της ζητούσε τη βοήθειά της για να αμυνθεί απέναντι σε έναν εχθρικό γείτονα, τότε αυτό  θα ήταν εντάξει. Στη σημερινή κατάσταση, είναι τραγικό όταν μια χώρα καταλαμβάνει εδάφη του γείτονά της. Λυπάμαι για τους ανθρώπους της Κριμαίας. Δεν υπάρχουν νόμοι στη Ρωσία. Στη Ρωσία υπάρχει μόνο ένας νόμος και αυτός ονομάζεται “Putin”. Μόνο μία δικαιοσύνη, που ονομάζεται “Putin’”, έγραψε σε e-mail.

Πολύ εύστοχα, λοιπόν, το ρεπορτάζ καταλήγει λέγοντας ότι για τον Scheffler και το σκάφος του, οι ΗΠΑ είναι ένα πραγματικό ασφαλές λιμάνι.

5 6 7

By